Uden ellevemeterpletten: Messi æder Ronaldos forspring

Trækker man straffesparksmål fra, har Lionel Messi scoret seks mål mere end Cristiano Ronaldo i 2014.

(Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU © Scanpix)

Når Balon d'Or uddeles den 12. januar er Cristiano Ronaldo favorit til at nuppe prisen for anden gang i træk. Det er han ikke mindst på grund af sin evne til at score mål. Rigtig mange mål.

I 2014 blev det til 61 kasser i 60 kampe for Real Madrid-stjernen, altså mere end ét mål per kamp. End sublim statistik, der også sætter portugiserens nemesis, Lionel Messi, til vægs.

Den argentinske Barcelona-spiller kan nemlig se tilbage på et år, hvor han kunne strække sine to fingre i vejret og sende en hilsen til sin afdøde bedstemor 58 gange. En hilsen, Messi sender af sted, hver gang han har scoret.

Messi brugte 66 kampe på at score sine mål, og lommeregneren viser et gennemsnit på 0,88 mål per kamp. Altså dårligere end Ronaldo.

Straffesparksmål pletter Ronaldos forspringMen ser man nærmere på, hvordan de evige konkurrenters mål er blevet scoret, bliver portugiserens forspring ædt op af Messi.

Hele 15 af Ronaldos 61 mål - hen ved en fjerdedel - er nemlig kommet fra ellevemeterpletten. Uden målene fra straffespark har den 29-årige portugiser "blot" scoret 46 mål. Og det er dårligere end Messi.

Kun seks gange har Messi fundet vej til netmaskerne på straffespark, hvor 52 altså er kommet fra åbent spil.

Så længe dommeren har holdt fløjten i lommen, har Messi således scoret seks gange mere end Ronaldo, der skal være dødglad for sine mange mål på dødbolde. Uden dem havde Real Madrid-spilleren nok ikke været en lige så stor favorit til titlen som verdens bedste fodboldspiller 2014, som han er. 

Facebook
Twitter