Udskældt Braithwaite har fundet lykken i Spanien: 'Har intet tilovers for kritikken'

Da Middlesbrough i vinters skippede Martin Braithwaite afsted til Leganés, var en af årsagerne, at landsholdsangriberen havde en dårlig mentalitet.

Det har været noget nær en drømmestart, Martin Braithwaite har fået på livet i Spanien, siden han flyttede fra engelske Middlesbrough tilbage i januar.

Landsholdsangriberen sluttede tiden i England på bænken eller helt ude af Middlesbrough-truppen i den næstbedste engelske række, men i det nye år har han scoret pænt med mål for sin nye klub, Leganés - blandt andet mod storhold som Barcelona, Real Madrid og Valencia.

At den tidligere Esbjerg-spiller skulle få så god en start i det spanske lå bestemt ikke i kortene. Braithwaite blev nemlig ifølge engelske medier sendt væk fra Middlesbrough, fordi klubbens trænerteam mente, at danskerens attitude og mentalitet var et problem for holdet.

Noget, som Braithwaite imidlertid slet ikke kan genkende:

- Det er noget, der er så langt væk fra mig som person, så jeg har ikke engang brug for at kommentere på det. Det er slet ikke sådan, jeg er, og jeg kommer aldrig til at være sådan dér.

- Folk kan aldrig sætte noget på min arbejdsiver og min mentalitet, og derfor har jeg ikke brug for at komme med et statement om, hvordan jeg er. De folk, der er omkring mig, ser hver dag, hvordan jeg er, så det har jeg ikke noget tilovers for, siger Braithwaite til DR Sporten.

Hårdt arbejde bærer frugt

Mens Braithwaite har slået igennem i Leganés fra dag ét, har han måtte kæmpe sig ind i landsholdsvarmen siden debuten tilbage i 2013.

Men op til kampene mod Kosovo og Schweiz ligner Braithwaite en mulig starter, og det skyldes i høj grad Braithwaites arbejdsmoral, mener landsholdets assisterende træner, Jon Dahl Tomasson, som altså heller ikke forstår kritikken.

- Det bedste ved det hele er, at hans arbejdsindsats er rigtig god. Man ved, hvad man får med ham, og det er en rigtig god udvikling, han har været igennem, efter han er kommet til Spanien.

Martin Braithwaite fejrer sin scoring i Copa del Rey mod Real Madrid. (Foto: ALBERT GEA © Scanpix)

- Det med at ville forbedre tingene, arbejder han knaldhamrende hårdt med, så han er meget fokuseret i det henseende. Jeg kan godt lide spillere, der tænker, hvordan de kan gøre tingene bedre og udvikle sig yderligere, og dem er Martin én af, siger Tomasson.

Hovedpersonen selv mener da heller ikke, at han er blevet en ny person i Spanien - men derimod har han blot fortsat det hårde arbejde.

- Der er en masse omstændigheder, der gør, at en masse ting kan skifte, men i sidste ende har jeg altid være mig selv. Nu er jeg gået til en meget bedre liga og en bedre klub, og tingene kører bare.

- Det er fantastisk, og det viser, at hårdt arbejde og positivitet altid betaler sig, slutter Braithwaite.

Martin Braithwaite har lavet fire mål og tre assists for Leganés i 12 kampe.

For landsholdet står han noteret for tre mål i 29 kampe, hvilket den 27-årige angriber har mulighed for at forbedre, når Danmark møder Kosovo ude i en testkamp torsdag, mens Schweiz er på menuen i EM-kvalifikationen tirsdag den 26. marts - ligeledes på udebane.