USA's fodboldforbund afviser 28 spilleres anklage om kønsdiskrimination

Amerikanske fodboldspillere får forskellig løn på grund af forskellige indtægter, siger forbund.

28 amerikanske fodboldkvinder valgte den 8. marts - på kvindernes internationale kampdag - at sagsøge USA's fodboldforbund. (Foto: Christopher Hanewinckel © Scanpix)

Kvinderne på USA's landshold mener, at fodboldforbundet US Soccer lønner spillerne forskelligt på baggrund af deres køn.

Men det passer ikke, skriver US Soccer nu i en formelt svar til beskyldningerne.

I stedet baseres lønningerne på forskellene i de indtægter, som forskellige landshold genererer, lyder argumentet fra forbundet.

Ikke med noget "diskriminerende eller andet ulovligt formål".

28 amerikanske fodboldkvinder valgte den 8. marts - på kvindernes internationale kampdag - at sagsøge USA's fodboldforbund.

De kræver ligeløn og samme vilkår som mændene.

Forskellige overenskomster

Ifølge forbundet er de forskellige vilkår en del af de forskellige overenskomster, hvor lønnen struktureres forskelligt for henholdsvis mænd og kvinder. Der er tale om overenskomster, der ikke er tilgængelige for offentligheden.

De amerikanske landsholdsspillere var en tur i Det Hvide Hus efter VM-titlen i 2015. (Foto: Geoff Burke © Scanpix)

Det amerikanske kvindelandshold har vundet verdensmesterskabet tre gange, senest i 2015. Holdet skal forsvare VM-titlen i Frankrig til sommer.

Det er ikke første gang, at de kvindelige landsholdsspillere har kæmpet for ligeløn og lige arbejdsforhold.

I 2016 indbragte fem spillere fodboldforbundet for en kommission, der skulle undersøge og afgøre, om kvinderne var udsat for kønsdiskrimination.

Også i andre sportsgrene har kvinderne gået til kamp for bedre forhold.

For to år siden truede spillerne på det amerikanske ishockeylandshold med at boykotte VM, hvis de ikke fik samme arbejdsvilkår som mændene. Det gik ishockeyforbundet til sidst med til.

/ritzau/AP

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk