Vendsyssel-Tina og andre fodboldfans strømmer ind på stadion

Tilskuertallet stiger igen i Superligaen i fodbold. En af de nye fans er Tina Andersen fra Vendsyssel.

DR Sporten har besøgt ugens mest omtalte danske fodboldfan i Hjørring.

Ugens mest omtalte danske fodboldfan må være Tina Andersen fra Vendsyssel. Søndag var hun med fanklubben på Aalborg Stadion, hvor Vendsyssel FF til i hvert fald nogens overraskelse slog AaB 1-0.

Før og efter kampen blev en selvsikker og stolt Tina interviewet til Fodboldmagasinet på DR1, og hun har siden søndag aften været et viralt hit.

- Den er overalt i Hjørring og overalt på nettet. Mine børn mener, jeg er pinlig, og vil gerne flytte til Afrika. Jeg kan forestille mig, at dem på speed er lige så høje, som jeg var på ingenting – jeg havde kun fået cola, fastslår den storgrinende Tina.

Som fan af oprykkerne er hun selv ny på de danske Superligastadions, men i det i hele taget stiger tilskuertallet i landets bedste fodboldrække.

6720 tilskuere i gennemsnit

Efterårets 14 spillerunder i Superligaen har trukket godt 65.000 flere tilskuere til stadion end i sidste sæson. Det er en fremgang på 11 procent. I gennemsnit har 6720 tilskuere set kampene i landets bedste fodboldrække på stadion.

Direktørforeningens direktør Claus Thomsen glæder sig over, at flere års tilskuernedgang er vendt.

-Det betyder rigtig meget, at der kommer flere tilskuere. Det forbedrer oplevelsen, og det gør kampene mere intense, hvilket igen giver en bedre oplevelse på tilskuerpladserne. De to ting befordrer hinanden, siger Claus Thomsen til Ritzau.

På hjemmebane har FC København trukket flest tilskuere, mens Brøndby og AGF følger efter. FC Nordsjælland er ifølge tal fra Superstats.dk den mindst attraktive superligaklub for tilskuerne. Samlet for ude- og hjemmekampe fører Brøndby foran FC København.

Accenten afslører, at Tina Andersen er ”nordenfjords fra”. Hun har stået på betonen på Hjørring Stadion, fra klubben hed HI og spillede 2.divison.

- Vi står på sidelinjen nu og skal overdøve de store drenge. Det er Brøndby, FCK, AaB og Midtjylland. Det giver da noget ekstra blod på tanden.

- Hvis alle vendelboerne kom og stillede sig sammen med os, så kunne det blive endnu federe, mener hun.

Vendsyssel FF spiller i aften hjemme mod SønderjyskE.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter