Verdens ældste træner? 92-årig peruvianer bliver ved til døden

92 år er ingen alder, hvis man har en passion for at træne unge fodboldspillere. I omegnen af 1000 spillere har nydt godt af peruvianske Maria Angelica Ramos' kyndige vejledning.

Maria Angelica Ramos, 'den gamle dame, er kendt for sit hårde sprog og sit store hjerte blandt de unge peruvianske spillere. (Foto: JANINE COSTA © Scanpix)

Når det danske fodboldlandshold spiller den første kamp ved VM i Rusland den 16. juni, så bliver modstanderen Peru, der ikke har deltaget ved en VM-slutrunde siden 1982.

Den sydamerikanske nation kan ikke prale af en stjerneparade af verdens bedste fodboldspillere, men måske landet huser verdens ældste træner?

92-årige Maria Angelica Ramos er i hvert fald én af de trænere, der arbejder på, at Peru efter VM i Rusland ikke skal gå ind i en ny VM-pause på 36 år.

'Den gamle dame', som hun bliver kaldt af sine spillere, har været fodboldtræner i næsten et halvt århundrede i hovedstaden Lima, hvor i omegnen af 1000 unge fodboldspillere gennem tiden er blevet trænet af den 92-årige, der er lige så varm om hjertet, som hun er kontant i tonen.

Maria Angelica Ramos forlanger disciplin af sine spillere, der ser veterantræneren som en ekstra mor. (Foto: JANINE COSTA © Scanpix)

Det skriver Reuters.

- Hun er som en anden mor for os. Når hun træner os, så siger hun ting, som jeg ikke kan gentage her - men det er for vores eget bedste, fordi vi skal lære og forstå, at vi er nødt til at være stærke, siger en af de unge spillere, som Maria Angelica Ramos har viet sit liv til at træne i det smukke spil.

Vil dø med støvlerne på

Veterantræneren har ikke selv børn og med et helbred, der ikke er helt i top længere, så er samværet med de unge fodboldtalenter i det fodboldgale Peru meget dyrebart.

- Jeg bor alene, jeg har ingen familie, jeg har ingen børn, jeg har ingen. Førhen savnede jeg det ikke, men nu hvor jeg er blevet syg, så har jeg brug for nogen at være sammen med mig, siger Maria Angelica Ramos, der trods et skrantende helbred ikke har tænkt sig at indstille trænerkarrieren frivilligt.

Maria Angelica Ramos har næsten 50 års erfaring som træner. Den 92-årige har ingen planer om at indstille karrieren. (Foto: JANINE COSTA © Scanpix)

- Jeg bliver ved, så længe Gud ønsker det. Jeg ved det ikke, men jeg kunne forestille mig, at jeg dør på en fodboldbane et sted, men jeg bliver ved.

Facebook
Twitter