Verdens første VM finalister vil afholde VM

Argentina og Uruguay planlægger at søge om værtskabet for VM i fodbold i 2030.

Argentina nåede frem til VM finalen i Brasilien tilbage i 2014. (Foto: Ina Fassbender © Scanpix)

I 2030 vil det være 100 år siden, at Uruguay slog Argentina med 4-2 i den første VM-finale i fodbold, der nogensinde blev spillet.

Og netop i 2030 skal der igen afholdes en VM-slutrunde. Hvem der skal tildeles værtskabet er endnu ikke afgjort, men de to sydamerikanske nationer planlægger et fælles bud for at fejre den historiske finale.

Uruguays præsident, Tabare Vazquez, havde torsdag et møde med Argentinas nyvalgte præsident, Mauricio Macri, hvor de blandt andet drøftede muligheden for at ansøge om værtskabet.

Efterfølgende proklamerede Vazquez, at en VM-slutrunde med begge lande som værter, ville være ideelt til at styrke båndet mellem de to nabolande, det skriver Bild.

Argentinas nyvalgte præsident Mauricio Macri er også glad for fodbold, og har tidligere været præsident i en af landets største fodboldklubber, Boca Juniors.

Har været værter før

Hidtil er der ikke fastlagt en ansøgningsfrist for, hvornår der skal søges om værtskabet til VM i 2030.

Det samme gør sig gældende for VM-slutrunden i 2026, som Ecuador, Peru, Colombia, Canada, Mexico, Algeriet, Tunesien, Kina, England, Kasakhstan, Marokko, New Zealand og Australien har udtrykt interesse for at afholde.

Både Argentina og Uruguay har tidligere været værter for en VM-slutrunde i fodbold. Uruguay var værtsland i 1930, mens Argentina havde æren i 1978.

Under begge slutrunder endte hjemmeholdet med at blive verdensmestre.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve