Verdens største fodboldkamp venter i aften: ’Det kommer til at gå over i historien’

De to argentinske fodboldhold Boca Juniors og River Plate mødes lørdag i en fodboldkamp, hvor meget mere end sejren er på spil.

(Foto: EITAN ABRAMOVICH © Scanpix)

Omkring 50.000 fans er mødt op på det ikoniske fodboldstadion La Bombonera i Argentinas hovedstad, Buenos Aires.

Der er ikke kamp eller koncert. Der er træning.

Presset på indgangene var massivt, da Boca Juniors valgte at åbne deres træning for tilskuere. (Foto: JUAN MABROMATA © AFP or licensors)

Boca Juniors spillerne løber på banen, og jubelbrølet bryder løs i ’Cigaræsken’, som navnet på stadion løst kan oversættes til.

De mange fans er samlet for at se deres helte, inden der lørdag aften skal spilles returkamp i Sydamerikas udgave af Champions League, Copa Libertadores.

Modstanderen er ærkerivalerne fra River Plate. Og det er måske den vigtigste kamp i klubbens historie.

- Det fortæller alt om opgørets betydning, at der kommer så mange mennesker ind for at se holdet træne. Det var umuligt for mig at få en siddeplads derinde. Jeg måtte stå ude på trappen. Stadion var mere end fyldt, og sikkerhedsmæssigt var det helt sikkert problematisk, fortæller freelancejournalisten Morten Glinvad til DR Sporten.

Herover kan du se en video fra Boca Juniors' træning.

Alle råber

Det bliver ikke større end ’El Superclasico’.

Så klar er konklusionen fra Ebbe Fischer, der er tidligere korrespondent i Argentina. Han har selv overværet kampe mellem de to rivaler på stadion.

- Det er det vildeste. Dét, der kommer tættest på, det er fodbold i Italien. Men så kan du lige gange stemningen med fem. Det er helt vildt. Det hele sitrer. Til alle store kampe er der en pæn langside, men det er der ikke til 'El Superclasico'. Der står alle op for at råbe og skrige, siger han i en podcast fra mediet Mediano.

Og den påstand bakkes op af den engelske avis The Guardian, der tidligere har rangeret et opgør mellem de to fjender øverst på deres liste over sportsbegivenheder, der skal opleves, før du dør.

En Boca Juniors' fan formåede at komme ind til spillerne under en af de sidste træningspas forud for kampen. Videoen kan du se herover.

Alt er på spil

Det første finaleopgør mellem de to hold endte 2-2.

Og da der ikke spilles med reglen om fleste udebanemål i Copa Libertadores, så står det helt lige inden returkampen på River Plates hjemmebane.

Det kan derfor blive højdramatisk, når de to hold står ansigt til ansigt. For det er en kamp, hvor der står meget mere på spil end en sejr.

Følelserne sidder udenpå tøjet, når Boca Juniors og River Plate mødes. Her jubler Boca-fans over et mål i den første finalekamp mellem de to hold. Det kan du se i videoen herover.

Set i et historisk perspektiv har kampen været en kamp mellem arbejderklassen og de rige. River Plate har tilnavnet Los Millonarios – millionærerne.

Derfor er det ganske særligt, at de to hovedstadsrivaler nu skal slås om trofæet.

Ikke siden VM-finalen i 2014 mellem Argentina og Tyskland har der i den argentinske befolkning været så stor opmærksomhed omkring et enkeltstående opgør, fortæller DR's korrespondent i Sydamerika, Kristian Almblad.

- Det er svært at sætte ord på, hvor vild stemningen bliver til aftenens kamp. Og det argentinske folk er det mest fodboldpassionerede publikum i hele verden. De har en helt sindssyg passion for sporten, fortæller Kristian Almblad.

På stadion fire timer før

Allerede mange timer før kampstart kan den elektriske stemning mærkes i Buenos Aires.

Det fortæller Morten Glinvad, der skal overvære opgøret fra stadion lørdag aften.

- Buenos Aires er en by, der er gået i stå. Alle folk tænker på kampen i aften. Jeg har endnu ikke mødt nogen, der ikke er klar over, at der skal spilles fodbold i aften, siger han og fortsætter.

- Det bliver meget, meget særligt. Bare det at komme ind på stadion bliver voldsomt. Og i byen er der forventninger til, at den her kamp kommer til at gå over historien.

El Monumental i Buenos Aires danner rammen om det andet finaleopgør mellem de to hold. (Foto: Franck FIfe © AFP or licensors)

Hvor tidligt tager du selv ud på stadion?

- Jeg er blevet anbefalet at tage ud på stadion fire timer før kampstart for at undgå alt det kaos, der bliver.

Du kan se kampen mellem River Plate og Boca Juniors direkte på Eurosport 2 i aften klokken 20.45.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter