VIDEO: Allan Simonsen sparkes ned af portugisere

'Fredag i Fortiden' retter denne gang fokus mod Allan Simonsen og det danske landshold, der blev sparket brutalt ned i Portugal i 1976.

DR Sportens lille ugentlige frikvarter 'Fredag i Fortiden' har igen været en tur i arkiverne, og denne gang er valget faldet på et indslag med fodboldlandsholdet anno 1976.

Grunden hertil er selvfølgelig Allan Simonsen, der, efter sin deltagelse i et underholdningsprogram på en konkurrerende kanal, har været talk of the town de sidste par måneder.

Hvad manden muligvis ikke kan på et dansegulv, det kan - eller i hvert fald kunne - 'Spurven fra Vejle' på en fodboldbane.

Svinske portugisere

Danmark mødte i 1976 Portugal på udebane i en kvalifikationskamp til VM i Argentina i 1978. Opgøret blev en beskidt affære, hvor danskerne specielt i anden halvleg blev sparket ned efter behag.

Specielt Allan Simonsen var offer for de kampsportslignende portugisiske tacklinger. Hjemmeholdet endte med at vinde opgøret 1-0 på et mål scoret efter pausen og slap helt mirakuløst fra kampen med en enkelt udvisning.

(© DR Sporten)

DR Sportens studievært Niels Christian Niels-Christiansen kalder i oplægget bl.a. den algierske dommer for komplet uduelig.

- Hans indsats burde have været diskvalificerende for livstid. Han overså i første halvleg et straffespark til Danmark - det største i nyere tid.

- Han mistede totalt grebet om kampen i anden halvleg, som blev en skandale, hvor man til sidst var mere nervøs for spillernes førlighed end for resultatet, lyder de hårde ord fra Niels Christian Niels-Christiansen.

Kampen kommenteres af Svend Gehrs.

Se indslaget i playeren herover.

Facebook
Twitter