VIDEO Bolden millimeter fra at ende i målet efter Vlaars straffe

Video fra målkameraet viser afslørende billeder af Hollands første brændte straffe.

Fænomenet med at bolden har så meget rotation, at den går i mål efter målmanden har reddet et straffe, er da også ganske velkendt. Med en hurtigt søgning på Youtube kan man finde flere eksempler på netop den slags situationer - eksempelvis her.

Men man kan jo også spekulere i, om boldens berøring af Ron Vlars skulder er med til at bremse boldens rotation, så den rent faktisk havde haft nok momentum efter nedslaget til at trille i mål? Under alle omstændigheder ser det ganske spektakulært ud og viser, hvor små marginaler der tit skal til for at vinde i fodbold.

Ron Vlaar forsøgte at appellere til dommer Cuneyt Cakir om at bolden er inde, men blev afvist af dommeren. Se nærbilleder af Ron Vlaar herover.

Det viser billeder fra et målkamera under kampen, der fanger det næsten usandsynlige optrin.

Cirka så tæt på var Ron Vlaars første straffe i semifinalen fra at ryge over stregen.">http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:53bf911a6187a216088699bf

Men - der er selvfølgelig altid et men. Hvis den nu alligevel var trillet over stregen, så kunne målet ikke kendes gyldigt, viser nærbilleder af Ron Vlaar. Bolden snitter nemlig kort straffesparksskyttens skulder, og dermed er bolden ikke i spil længere.

Rører Vlaars skulder

For ganske rigtigt nappede Argentinas målmand Sergio Romero bolden i første omgang - men ved et bizart tilfælde roterer bolden så meget, at den efter nedslaget ude omkring det lille målfelt langsom igen begynder at trille tilbage mod målet. Tættere og tættere på målet for til sidst lige præcist at stoppe på den hvide streg.

Det viser billeder fra et målkamera under kampen, der fanger det næsten usandsynlige optrin.

Cirka så tæt på var Ron Vlaars første straffe i semifinalen fra at ryge over stregen.

Facebook
Twitter