VIDEO Brøndby-spiller kåret til Danmarks bedste

Brøndbys store forsvarstalent Simone Boye er i dag blevet kåret til årets kvindelige fodboldspiller 2014.

Simone Boye er blot 22 år, men i dag modtog Brøndbyspilleren beviset på, at hun allerede nu er Danmarks bedste. Den unge forsvarsspiller er blevet kåret til årets kvindelige fodboldspiller 2014 af Spillerforeningen.

-  Det betyder vildt meget. Det er et kæmpe skulderklap at vide at med- og modspillere synes man gør det rigtigt godt. Det er gået sindssygt stærkt. Jeg var ikke en gang fast på landsholdet for et år siden. Og det er også derfor, det kommer som så stor en overraskelse, at folk allerede synes, at jeg er god nok til at blive kåret som årets spiller, siger Simone Boye til DR Sporten.

Det er ingen tilfældighed, at den unge midterforsvarer allerede nu bliver hædret med Danmarks fineste titel, mener landstræner Nils Nielsen, der er klar til at bygge fremtidens landshold op omkring Boye, der besidder mange af de samme kvaliteter som Daniel Agger på herrernes landshold.

- Hendes hovedspil er international klasse, og hun er en af de få stoppere, der stadig er med i Champions League, som kan dominere spillet og sætte det op bagfra, siger Nils Nielsen til DR Sporten.

Simone Boye er indtil nu blot noteret for 12 A landskampe, men hun har allerede nu en stor aktie i, at Brøndby er nået til kvartfinalen i Champions League, hvor Linköping venter i marts.