VIDEO Da OB tog guldet for snuden af AGF

Tag en tur med tilbage til 1982 til et stribet mesterskab og et velbesøgt lokalopgør på øen i midten.

OB spiller fredag aften hjemme mod Sønderjyske, og kan med en sejr komme op og lege med i kampen om pladserne, der giver adgang til europæisk fodbold i næste sæson.Et mesterskab bliver det næppe til for fynboerne i denne sæson, så på Fredag i Fortiden-redaktionen har vi gravet sådan et frem til de fynske fans (og andre interesserede).Tre gange i klubbens historie er de stribede rendt med det danske mesterskab - i henholdsvis 1977, 1982 og 1989. Vi har fundet triumfen fra 1982 frem, hvor OB nuppede mesterskabet for snuden af AGF i overtiden i allersidste spillerunde.

Richard Møller Nielsen førte OB frem til mesterskabet i både 1977 og 1982. (© Scanpix)

OB og AGF havde begge 39 point før sidste spillerunde, men aarhusianerne kunne læne sig op ad en målscore, der var fem mål bedre end fynboerne. Desuden spillede AGF deres sidste kamp i turneringen mod B93, der ikke havde noget at spille for, mens OB hjemme på stadion i Bolbro tog imod B1901, der havde en nedrykning hængende over hovedet og derfor havde alt at spille for.OB gjorde deres og vandt i sikker stil med hele 5-1 over B1901, og så var det ellers frem med radioerne for tilskuerne på stadion for at høre, hvad der så skete i AGF’s kamp.Her var AGF foran 2-1 mod B93 og mesterskabet var dermed på vej på jyske hænder, men så – inde i overtiden – indtraf miraklet. Udligning af B93 til 2-2 og så røg mesterskabet i stedet til Odense, og træner Richard Møller Nielsen havde dermed gjort OB til danske mestre for anden gang.

Richard Møller Nielsen førte OB frem til mesterskabet i både 1977 og 1982. (© DR)

Udover klubbens andet mesterskab kunne OB-fansene glæde sig over, at det i løbet af sæsonen blev til to sejre over lokalrivalerne fra B1909. Det ene af de opgør kan du se i klippet herunder, hvor OB vinder 3-0 på to mål af Allan Hansen og et enkelt af Vilhelm Munk Nielsen.Det andet opgør mod 9’erne har vi desværre ikke kunnet finde i arkivet. Her vandt OB 2-0 – begge mål scoret af en dengang 18 år gammel Keld Bordinggaard.http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5331a8f7a11f9d08f00792e9