Video: Danmarks første EM-helt

Se målet, der sendte Danmark til EM-slutrunden i 1964. Bagefter er der interview med Ole Madsen, der scorede alle danske mål i kvartfinalerne.

Hvem bliver Danmarks store helt ved EM-slutrunden i fodbold? Christian Eriksen, Nicklas Bendtner eller bliver der slet ingen?

Skruer man tiden knap 50 år tilbage, fik Danmark sin første EM-helt. Det var Ole Madsen, og han var det i suveræn stil.

Da Danmark i 1963 besejrede Luxembourg efter to kvartfinaler, 3-3, og 2-2, og en omkamp i Holland, 1-0, var det nemlig ham, der scorede samtlige danske mål, og med sejren kvalificerede Danmark sig til sin første EM-slutrunde - dengang kaldet Nations Cup - nogensinde.

Siden endte Ole Madsen som topscorer i hele EM-turneringen - inklusive slutrunden i Spanien - med 11 mål.

I videoen "Danmark på vej mod EM-succes" her til højre kan man se et andet af hans mål i EM-kvalifikationen; fra 4-0-sejren mod Albanien,

Det blev dog ikke til mål fra Ole Madsen side i slutrunden, hvor Danmark tabte semifinalen til Sovjet med 0-3 og bronzekampen til Ungarn med 1-3 (efter forlænget spilletid).

Kort om Ole MadsenSom senior spillede han i tre forskellige klubber: Stefan (1952-57), HIK (1958-65), Sparta Rotterdam (1965-1968) og igen HIK (1968-69). Han spillede 51 landskampe, og i dem scorede han 42 mål.  Hans mest berømte mål var et med hælen mod Sverige i 1965.

Se Ole Madsens afgørende mål mod Luxembourg og interview med ham øverst på siden.