VIDEO Dansker i kinesisk topklub: Vi kan ikke måle os med Superligaens bedste

Mads Davidsen er teknisk direktør i Shanghai SIPG, der blandt andet råder over de brasilianske profiler Hulk og Oscar.

Den ene superstjerne efter den anden er igennem det seneste års tid skiftet til den kinesiske liga. I det seneste transfervindue søgte stjerner som argentineren Carlos Tevez, brasilianerne Oscar og Hulk og belgieren Axel Witsel eksempelvis til Kina.

I en af ligaens stærkeste klubber - Shanghai SIPG FC - er det en dansker, der står i spidsen for blandingen af fodbold-mangemillionærer og kinesiske spillere. Mads Davidsen er nemlig teknisk direktør for den ambitiøse Shanghai-klub, der råder over de brasilianske landsholdsspillere Oscar og Hulk.

- Kineserne er dygtige til at forsvare, de er hårdtarbejdende og de har en god ydmyghed overfor tingene. Men de har ikke altid den del der skal til for at afgøre fodboldkampe, lyder det fra Mads Davidsen.

Rekordløn til Tevez

Kinesernes manglende skarphed på banens sidste tredjedel er derfor en del af forklaringen på, hvorfor der hentes offensivstjerner for millioner.

Argentinske Carlos Tevez skiftede i januar fra Boca Juniors i hjemlandet til Shanghai Shenhua og kan nu kalde sig verdens bedst betalte fodboldspiller.

På trods af de mange store navne og voldsomme lønninger i ligaen, så er niveauet stadig ikke alt for imponerende.

- Der er ingen tvivl om, at toppen af den danske liga stadig er et skridt foran, lyder det blandt andet fra Mads Davidsen.

Se hele indslaget med den danske fodbolddirektør i Kina i playeren øverst i artiklen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter