VIDEO DBU: Infantino har en chance

DBU-formand har fået større tiltro til Europas muligheder i Fifa-valget

Gianni Infantino er blandt favoritterne til at vinde præsidentvalget.

Det var ikke nogen overraskelse, at formændene for de nordiske fodboldforbund på et møde i Zürich i dag bekræftede hinanden i, at de nordiske stemmer ved fredagens præsidentvalg i Fifa skal gå til Gianni Infantino. Til gengæld vil det komme bag på de fleste iagttagere, hvis Infantino går hen og vinder valget. Med solid opbakning fra Asien og Afrika ligner Sheikh Salman fra Bahrain en favorit til præsidentposten.

Men fra dansk side er der spirende optimisme i forhold til at få Infantino valgt:

- Jeg tror stadig, at det bliver svært, for Sheikh Salman står stærkt. Men jeg er blevet lidt mere optimistisk efter at have talt med mine kolleger. Det ser ud som om, at Infantino har hentet nogle stemmer uden for Europa, og det er helt afgørende for ham, siger Dansk Boldspil-Unions formand Jesper Møller til DR Sporten.

Infantino har ud over opbakning fra Europa også de sydamerikanske lande bag sig, og meget tyder på, at også stemmerne fra Oceanien vil gå til schweizeren.

- Det ser også ud som om han kan hente et antal i Afrika og Asien, og det skal han også, for Europas 53 stemmer er ikke nok, lyder det fra Jesper Møller. Fifa har 209 medlemslande.

Infantino står for vores værdier

Når DBU vælger at støtte Gianni Infantino hænger det sammen med hans værdier som fodboldpolitiker:

- Han tegner nogle af de værdiger og holdninger, som DBU står for. Vi kender ham som en dygtig embedsmand i UEFA, og jeg har den opfattelse, at han har gjort sig selv til en god fodboldpolitiker. Frem for alt skal han følge op på det, han har lovet under valgkampen med at implementere reformer i Fifa, siger Jesper Møller.

Fifas valgregler gør, at kandidaterne bliver sorteret fra én for én. Derfor kan DBU komme i en situation, at der til sidst ikke kan stemmes på Infantino, og det har Jesper Møller taget højde for:

- Jeg har selvfølgelig tænkt over en plan B, men jeg ønsker ikke at kommentere på det, for jeg tror på, at Infantino vinder, lyder det fra DBU-formanden, som på fredag skal afgive Danmarks stemme ved Fifa-kongressen.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve