VIDEO Dolberg på egne ben

Som 17-årig flyttede Kasper Dolberg alene til Amsterdam for at tørne ud for Ajax. Hør mere om tilværelsen som professionel fodboldspiller

Der er langt fra Voel til Amsterdam. 793 kilometer for at være præcis. Men der er måske endnu længere fra livet med mor og far og et drengeværelse til egen lejlighed i en af Europas storbyer.

Kasper Dolberg skiftede den lille midtjyske by ud med den hollandske hovedstad tilbage i juli 2015 og i takt med, at det kun er gået fremad på fodboldbanen, er den 19-årige dansker også ved at falde på plads udenfor grønsværen.

- Jeg er faldet rigtig godt til. De første otte måneder boede jeg hos en gæstefamilie og efterfølgende flyttede jeg herud. Jeg har boet her et halvt års tid og det er rigtig lækkert. Det er et stille og roligt kvarter hvor der ikke sker så meget. Jeg har aldrig boet alene før, men det har jeg så gjort i et halvt år nu, så det er jeg ved at vænne mig til.

Lettere end forventet

At flytte til et andet land for at forfølge sin drøm om at spille fodbold på allerhøjeste niveau, er oftest ensbetydende med, at man må vinke farvel til familie og kammerater i Danmark.

- Man skulle lige vænne sig til, at det ikke var mor og far man kom hjem til, og at man ikke var sammen med vennerne. Og det ikke var dem, der var der mere. Det var nogle nye mennesker og et andet sprog. Men altså alle har været rigtig søde og har hjulpet mig meget, så det har været lettere end jeg troede.

Ro og restitution er altafgørende for, at sportsudøvere, uge efter uge kan præstere på højeste niveau. Derfor var det også vigtigt for unge Dolberg, at han kom til at bo et roligt sted, da han flyttede fra værtsfamilien og for første gang stod på helt egne ben.

- Jeg havde i hvert fald ikke lyst til at bo midt inde i Amsterdam. Der er larm hele tiden, døgnet rundt. Hjemme i Voel har der jo også været rigtig stille, og det tror jeg egentlig bare, er det der passer mig bedst.

- Jeg kan godt lide bare at komme hjem og smide mig på sofaen og få ordnet de ting, der skal ordnes. Jeg kan godt mærke, at jeg er træt. Især i år, hvor træningsmængden er blevet til mere og træningerne er blevet hårdere. Så kan jeg godt mærke, at jeg har brug for bare at komme hjem og lave ingenting.

Succes på fodboldbanen

De seneste tre måneder har Dolberg for alvor slået sit navn fast på den hollandske fodboldscene. Det er blevet til fem mål i ni kampe i Æresdivisionen, ligesom angriberen står noteret for to mål og to assists i de europæiske turneringer. Men spørger du hovedpersonen selv, om hans liv har ændret sig markant, så er svaret klart.

- Jeg føler egentlig ikke, at det har ændret sig så meget. Selvfølgelig er jeg kommet op at spille på førsteholdet og det skulle man vænne sig til. At lære dem at kende og lære niveauet at kende og sådan.

- Det at spille kampe for førsteholdet, det gør selvfølgelig, at man tiltrækker sig lidt opmærksomhed og der er flere mennesker, der gerne vil snakke med én. Men det bliver ofte ordnet i klubben efter træning eller efter kampene. Udover det føler jeg ikke, at jeg mærker det så meget, at jeg lige pludselig spiller for Hollands bedste hold.

Du kan se et længere portræt af Kasper Dolberg i Fodboldmagasinet klokken 21.40

Facebook
Twitter