VIDEO Elkjær sender Verona i mesterskabsekstase

For 30 år siden sikrede Preben Elkjær Hellas Verona det førte mesterskab i klubbens historie - se eller gense bedriften her.

Preben Elkjær kunne for 30 år lade sig fejre sammen med Hellas Verona, da det italienske mesterskab blev sikret i næstsidste spillerunde med 1-1 på udebane mod Atalanta den 12. maj 1985.

De blå og sortstribede fra Atalanta havde ellers bragt sig foran 1-0 kort før pausen, da Eugenio Perico satte hovedet på et fornemt Roberto Donadoni-indlæg, men altid farlige Elkjær fik rettet op på tingene seks minutter inde i anden halvleg.

Elkjær bankede med venstrebenet resolut en løs bold i feltet i kassen og mesterskabet hjem til Hellas Verona, hvis 1984-1985-sæson i det hele taget var legendarisk.

I sæsonens første kamp tog Hellas Verona imod Napoli, der havde en meget spændende argentinsk debutant.

Diego Armando Maradona var blevet modtaget af over 75.000 fans, da han blev præsenteret på Stadio San Paolo for Napolis fans, men i den første kamp for klubben, han skulle give så meget, blev det altså til et 3-1-nederlag til Elkjær og kompagni.

Flot stime og strømpesoksscoring

Så var scenen sat for Hellas Verona, der ikke tabte en kamp i de første 14 spillerunder, før de måtte strække våben på udebane mod Avellino, der satte en stopper for den flotte stime med en 2-1-sejr.

Preben Elkjær scorede 11 mål i mesterskabssæsonen for Hellas Verona, hvor det mest ikoniske kom i femte spillerunde, hvor den flabede københavner scorede uden den ene støvle i 2-0-sejren hjemme over Juventus.

Elkjær foretog et uimodståeligt ryk på venstrekanten, inden han skar ind i feltet og klappede bolden sikkert i kassen med strømpesokken, da støvlen var røget af danskerens brandvarme højrefod i momentet inden.

Se den herlige scoring herunder og se målene fra mesterskabskampen mod Atalanta i klippet øverst.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5328f8166187a21d78e658ec

 

 

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk