VIDEO Fra verdens hurtigste til bænkevarmer: Usain Bolt kom på banen i Australien

Den olympiske mester Usain Bolt blev skiftet ind for australsk fodboldklub, hvor han er på prøve.

Usain Bolt har haft en karriere på 1. klasse på atletikbaner verden over.

Nu har den 32-årige jamaicaner skiftet løbeskoene ud med fodboldstøvler, og i dag fik han sin debut for den australske klub Central Coast Mariners, der spillede en træningskamp mod en amatørklub.

Fra kampens start måtte han dog tage til takke med en plads på bænken, hvorfra han kunne han konstatere, at tv-kameraerne var mere interesserede i ham end spillet på banen.

Der har aldrig været større fokus på Central Coast Mariners' udskiftningsbænk end i den tid, Usain Bolt opholdt sig på den. (Foto: ANDREW MURRAY © Scanpix)

Usain Bolt har aldrig lagt skjul på, at han drømmer om at spille professionel fodbold. Helst for yndlingsklubben Manchester United, men nu har han modereret ambitionsniveauet en smule og er taget på prøveophold på en noget mere beskeden fodboldlokalitet.

Efter 72 minutters spil kom så kulminationen, som de knap 10.000 tilskuere og tv-producerne havde ventet på.

Nerverne forduftede

Den ottedobbelte olympiske mester blev kaldt hen til sidelinjen og sendt på banen. På det tidspunkt førte hans hold allerede 6-0.

I den australske klub aner man ok, at man sidder med et markedsførings-es på hånden, der kan rydde bordet. Uanset hvilke evner manden så har med bolden.

For Central Coast Mariners ligner det en pr-succes at have tiltrukket verdens hurtigste mand til klubben. (Foto: DAN HIMBRECHTS © Scanpix)

Bedømt alene ud fra spillet med bolden blev det ikke en spektakulær debut for Bolt.

Højdepunktet var en lige ved og næsten-mulighed for at komme på måltavlen, hvor verdens hurtigste - han har løbet 100 meter på 9.58 sekunder - alligevel ikke kunne nå frem til den bold, der blev spillet på tværs af feltet.

- Jeg var lidt nervøs til at begynde med, men så snart jeg kom på banen forduftede nerverne. Jeg ville gerne have haft flere berøringer, men jeg er ikke helt på toppen endnu, sagde hovedpersonen efter kampen.

Usain Bolt er på et prøveophold i Central Coast Mariners, og det er derfor endnu ikke sikkert, at han får en kontrakt i klubben.

Facebook
Twitter