VIDEO Hobros ’Mål-Pål’ hoppede skihop som lille: Nu scorer han mål på samlebånd

Pål Alexander Kirkevold er den spiller, der har scoret i flest kampe i træk i Superligaen. Før sin fodboldkarriere hoppede han skihop.

Han er kendt for sine mange mål for oprykkerklubben Hobro IK, men norske Pål Alexander Kirkevold gemmer også på et andet talent.

Hobro-topscoreren udfoldede sig nemlig ikke kun på grønsværen, men også som skihopper ved hjemstavnen i det sydlige Norge. Allerede da Pål Alexander Kirkevold fyldte seks år hoppede han frygtløst ud i den halsbrækkende sport.

- Skihop fyldte rigtig meget. Så snart bakken var klar, tog vi afsted. På med udstyr og ski, og så var det bare at hoppe, siger den 27-årige nordmand.

Passionen for skihop overskyggede interessen for fodbold, og når der skulle bestemmes tv-kanal, faldt valget altid på skidisciplinen.

- Når der var skihop på tv, var jeg meget opslugt. Hvis der var et godt hop, kunne jeg springe op på stolen og skrige.

Skadesfri fodboldspiller

Som 16-årig satsede Kirkevold dog på fodbolden. Kroppen voksede og den før så lette teenager fik mere muskelmasse, og det passede bedre ind i drømmen om en professionel fodboldkarriere.

Fortiden med skihop har hjulpet den målfarlige superligaspiller godt på vej i spillet med det runde læder.

- Jeg har aldrig haft en eneste skade i hele min karriere, og jeg tror, det skyldes skihop, fordi vi lavede rigtig meget balancetræning, siger Hobro-angriberen.

Pål Alexander Kirkevold satte sidste år rekord for at have scoret i flest kampe i træk i Superligaen. Hele 11 kampe i streg bankede nordmanden et mål eller mere i kassen.

Se indslaget om Kirkevolds passion for skihop i videoen over artiklen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk