VIDEO Jess Thorup har store ambitioner: 'En drengedrøm at blive landstræner'

Den danske cheftræner i belgiske Gent, Jess Thorup, drømmer om i fremtiden at blive landstræner for Danmark.

Jess Thorup har fået en perfekt start på sit nye job som cheftræner i den belgiske storklub KAA Gent.

To sejre i lige så mange kampe er det blevet til, siden den nu tidligere FC Midtjylland-træner for knap tre uger skiftede den danske mesterklub ud med belgisk fodbold.

Hovedpersonen har selv svært ved at forstå, at han nu står i spidsen for en belgisk mesterskabsaspirant.

- Havde du spurgt mig for tre uger siden, så havde jeg nok sagt, at det ikke er realistisk. Det var ikke en del af mine tanker. Mine tanker var, at jeg skulle være i Midtjylland - måske i resten af min karriere.

- Det er klart, at jeg på lang sigt drømte om at prøve kræfterne af i en af de store udenlandske klubber, så da muligheden kom, kunne jeg godt mærke, at der gik lige sådan et sug igennem mig, fortæller Jess Thorup, der som spiller også prøvede udlandseventyret af i tyske KFC Uerdingen 05, østrigske FC Wacker Tirol og norske HamKam.

Drømmer store drømme

På den kort bane handler det nu for den tidligere angriber om at skabe resultater med Gent – ikke mindst for at bevise sit værd som cheftræner for en stor udenlandsk klub.

- Lige nu har jeg brug for succes her for at vise, at jeg kan begå mig på den udenlandske scene, og det er det, der er vigtigt lige nu.

På trods af det så kan Jess Thorup dog godt allerede nu afsløre, hvilket job han drømmer om at få en gang ude i fremtiden.

- Det største, man kan opnå, må være at blive træner for ens land. At forsvare de danske farver, er det største, der kan opnås, siger han.

- Så selvfølgelig er det en drengedrøm, som jeg tror, at alle trænere har. Hvem ved, hvad fremtiden ellers bringer, men lige nu er mit fokus på Gent.

Jess Thoup og Gent ligger nummer fem i den belgiske liga.

Du kan se et længere indslag med den danske Gent-træner øverst i artiklen.

Facebook
Twitter