VIDEO OB på landsholdet - Miraklet i Madrid fylder 20

Det er præcis 20 år siden, at OB skabte en kæmpe sensation ved at slå Real Madrid med 2-0.

Den sandsynligvis største danske sensation i international fodbold fandt sted for præcis 20 år siden - den 6. december 1994.

OB skabte "Miraklet i Madrid" og slog Real Madrid med 2-0 i returkampen i 4. runde af UEFA Cup'en - turneringen, der i dag hedder Europa League.

Den første kamp i Odense var endt med en 3-2-sejr til Real Madrid - Michael Laudrup blev matchvinder.

I returopgøret i Madrid var der således ikke mange, der levnede de stribede fynboer mange chancer. Det blev da også hjemmeholdet, der kom til at dominere stort, og OB's legendariske målmand Lars Høgh måtte derfor hive den ene fremragende redning frem efter den anden.

Det kan i øvrigt anbefales at slå et smut forbi BT, der fredag bragte et strålende interview med Høgh'en.

Fejl på fejl på fejl - mål!

Men tilbage til den 6. december 1994 i Madrid, hvor OB's Ulrik Pedersen 65 minutter inde i opgøret mod Real Madrid sparkede bolden ind bag Santiago Canizares til fynsk 1-0-føring.

Dermed skulle OB blot bruge en scoring mere for at sende den kongelige klub ud. Den kom i overtiden og her stiller vi igen lige over til Lars Høgh fra førnævnte BT-interview:

- Jeg skynder mig at forsøge at sparke bolden ad helvedes til, men jeg rammer den simpelthen så dårligt, at den havner på vores egen banehalvdel. Her laver Jens Melvang en dårlig tæmning, så bolden tilfældigt ender hos Michael Schjønberg, der også laver en dårlig berøring. Men han får alligevel taget et godt træk og får afleveret til Jesper Hjorth, der sparker forbi bolden, som så havner hos Morten Bisgaard, der sender den i mål. Fejl på fejl på fejl på fejl, og så ender bolden alligevel i målet. Det var sindssygt.

 

Du kan se de to mirakuløse scoringer i playeren øverst.

OB på landsholdet!

Herunder følger et herligt indslag fra DR Nyhederne med OB-spillernes hjemkomst til Odense Lufthavn, hvor stribevis af fans forlangede OB på landsholdet. 

Nyd også interviewet med træner Kim Brink, der var en sand bannerfører for grydefrisuren tilbage i de glade 90'ere.

Brink ønskede sig en tysk modstander i kvartfinalen, men sådan skulle det ikke gå. I stedet blev det til et møde med italienske Parma, der vandt med samlet 1-0 over to opgør.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:54830e406187a2132cf5e814

 

Facebook
Twitter