VIDEO Ronaldo til dansk verdensmester: Du spiller godt

DR Sportens udsendte var til stede, da August Rosenmeier vandt VM i FIFA Interactive og fik overrakt prisen af alle tiders VM-topscorer.

- Det er en fuldstændig ubeskriveligt. Der flyder en masse glædeslava rundt i maven på mig. Det er slet ikke til at beskrive, hvor glad jeg er, fortæller August Rosenmeier til DR Sporten kort efter, at han havde sikret sig VM-titlen i FIFA Interactive - verdensmesterskabet i digital fodbold.

18-årige Rosenmeier vandt den stort anlagte computerspilsturnering på Sukkertoppen i Rio de Janeiro med en finalesejr på 3-1 over englænderen David Bytheway.

- Det er det jo helt fantastisk at få overrakt trofæet af Ronaldo. Han er jo en af de største fodboldlegender i hele verden, det er en kæmpe ære at møde ham. Han lykønskede mig og sagde, at han syntes, at jeg spiller rigtig godt. Det er store ord at få af en så stor legende, fortsætter en lykkelig Rosenmeier.

Udover trofæet og titlen som verdensmester fulgte der med sejren også en check på 20.000 dollars og en billet til FIFA's Ballon d'Or-show, hvor verdens bedste fodboldspiller bliver kåret.

- Det er blot en lille forsmag på, hvad der venter mig, når jeg skal til Ballon d'Or og møde de største nuværende fodboldikoner.

Havde Ronaldos support

August Rosenmeier havde valgt at spille sine kampe med det brasilianske landshold. Et valg der ikke var helt tilfældigt. Undervejs fik Rosenmeiers præstationer med det lille joypad den brasilianske alltime VM-topscorer til at række tommelfingeren i vejret og juble med.

- Jeg tror, at Ronaldo var meget godt tilfreds med mit holdvalg. Det var en strategi for at få Ronaldos support. Så ved man, at man har store vinger i ryggen, lyder forklaringen fra Rosenmeier.

Semifinalerne og finalen i turneringen blev afholdt på klippen Sukkertoppen, hvor der er den flotteste udsigt over Rio de Janeiro. Her foregik slutkampene i et stort auditorium med tilskuere, kommentatorer og storskærme, hvor man kunne følge de nervepirrende opgør.

- Setuppet er helt vildt. Det er motivationen for alle to millioner deltagere. Vi vil alle vinde og være en del af den her turneringen. Der er selvfølgelig masser af pres på, men du er så fokuseret, når du sidder og spiller, så du slet ikke lægger mærke til dine omgivelser.

Kommentatorros

De to kommentatorer, den tidligere Manchester United-angriber Dwight Yorke fra Trinidad og Tobago og skotten Alan McInally, der bl.a. spillede for Bayern München, havde efter Rosenmeiers sejr kun lovord til overs for den nye danske verdensmester.

Kommentatorerne Dwight Yorke og Alan Mcinally på storskærmen i pausen under finalen. (Foto: © Casper Helweg Christiansen, DR Sporten)

- Rosenmeier har været fantastisk. Han vandt finalen i en turnering, hvor 2 millioner spillere har deltaget. Denmark har ikke haft en mester et stykke tid, så det er fantastisk. Rosenmeier har været den bedste spiller i turneringen, lyder skudsmålet fra Dwight Yorke.

- Det er helt sensationelt. Jeg er kommet til at kende ham ret godt. Han er virkelig en god fyr - én man holder med. Og han skuffede ikke. Han spillede fantastisk. Han er faktisk også en god fodboldspiller i virkeligheden. Jeg har lige sagt til ham, at jeg en dag måske skal kommentere en af hans kampe på den virkelige grønsvær, fortæller Alan McInally.

18-årige Rosenmeier spiller nemlig fodbold på relativt højt plan, når han ikke sidder bænket foran skærmen.

- Jeg spiller 2. divisionsfodbold i B. 1908 på Amager. Det er en god kombination for mig at gå i gymnasiet, spille fodbold på seriøst plan og så samtidig være professionel FIFA-spiller.

- Lige nu lever jeg af at spille FIFA, og det er en form for studiejob. Så behøver jeg ikke sidde ved kassen nede i Fakta, så det er meget fedt, slutter August Rosenmeier.