VIDEO: Se 15-årige Susanne lave hattrick i VM-finalen

Foran 110.000 tilskuere i Mexico City lavede Susanne Augustesen hattrick i VM-finalen i fodbold 1971 - se målene her.

Danmark er slet ikke så lille en fodboldnation, som vi går og tror. I hvert fald ikke på kvindesiden, hvor det danske landshold blot er én kamp fra en finale ved EM i Sverige. Torsdag aften gælder det semifinalen mod Norge (vises fra klokken 20:00 på DR1), og går vi lidt tilbage i tiden, så var Danmark nærmest en fodboldstormagt.

I 1970 kom VM-titlen i hus med et hold bestående udelukkende af spillere fra BK Femina, der var altdominerende i dansk kvindefodbold på den tid. De slog Italien 2-0 foran 50.000 tilskuere i Torino på mål af Helene Østergård Hansen og Maria Sevcikova.

Se de danske fodboldkvinders imponerende meritter via linket her.

De rød-hvide forsvarede titlen året efter i Mexico med finalesejr på 3-0 over værterne - nu med spillere også fra andre klubber. 110.000 tilskuere på Estadio Azteca i Mexico City så den kun 15-årige Susanne Augustesen score alle tre mål.

Susanne var klog nok til at gøre sin uddannelse færdig hjemme i Danmark, inden hun som 18-årig skrev kontrakt med den italienske klub Bologna.

Vi har gravet dybt i arkiverne og fundet levende billeder fra finalen frem, som du kan se i klippet over artiklen her. Husk at slå lyden til, så den kyndige og rolige kommenteringen, leveret af men Niels Christian Niels-Christiansen i samarbejde med Lis Pedersen fra guldholdet, kan høres.