VIDEO Se Rijkaards snotter mod Völler

Mød mesterspytteren Frank Rijkaard anno 1990 i dette legendariske klip.

DR Sporten har vi som bekendt indført Fredag i Fortiden - en chance for at støve nogle gyldne arkivklip af og vise dem frem i en nutidig vinkel.

I denne uge kunne det være oplagt at se på Morten Olsen, der som bekendt forlængende sin aftale med DBU i går. Men der ligger allerede et fornemt portræt fra starten af 1970erne af landstræneren her.

Så inspireret af Christian Eriksens nye fuldskæg og ikke mindst DBU-sagen mod Brøndbys Khalid Boulahrouz kigger vi i stedet på "Lama-Drama" fra VM i 1990.

Her får Vesttysklands Rudi Völler, med det formidable overskæg, ikke én men to spytklatter i sit fine puddelgarn - afsendt af Hollands Frank Rijkaard.

Efter en hård tackling på Völler satte Rijkaard den første spytklat i nakken på tyskeren. Kort efter blev både Völler og Rijkaard udvist, og på vej ud af banen ramte Rijkaard igen plet med en ny spytklat.

- Det er ondsindet fodbold. Det er jo en dramatisk situation. De to er ikke gode venner, som DR Sportens fodboldkommentator Tommy Troelsen fortæller i klippet herover.

Vesttyskland måtte i øvrigt undvære Völler i kvartfinalen mod Tjekkoslovakiet. Han fik en spilledags karantæne. Rijkaard fik tre spilledags karantæne og gik glip af tre EM-kvalifikationskampe for Holland.

Lama-Drama er jo aktuelt igen, da Brøndbys forsvarsprofil Khalid Boulahrouz risikerer karantæne for at have spyttet efter Sønderjyskes Johan Absalonsen under søndagens Superligakamp mod Sønderjyske.

Tirsdag morgen besluttede DBU’s disciplinærudvalg på egen foranledning at åbne en disciplinærsag mod Khalid Boulahrouz.

Brøndby-spilleren selv har slået fast, at han ikke forsøgte at ramme Absalonsen. Han har forklaret, at han altid spytter mange gange i løbet af en kamp.

- Jeg kan garantere, at jeg ikke spyttede efter Sønderjyske-spilleren. Det er rigtigt, at jeg spyttede, men ikke efter ham. Jeg så ham komme løbende, og så spyttede jeg bag ham for ikke at ramme ham. Jeg spytter måske 100 gange i løbet af en kamp, men aldrig efter modstanderen, sagde Boulahrouz til klubbens hjemmeside.

Facebook
Twitter