VIDEO: Smukt svensk VM-exit i korte shorts

I anledning af Sveriges kiksede VM-kvalifikation har vi fundet et klip med de blågules underholdende 1974-nederlag mod Vesttyskland frem.

Sverige og Portugal spillede et brag af en anden halvleg i tirsdagens afgørende playoff-kamp frem mod VM i Brasilien næste sommer.

Som det er de fleste bekendt, så resulterede de sidste 45 minutter af opgøret i fem scoringer. Tre til Portugal og to til Sverige. Portugiserne kan derfor booke billetterne til Brasilien efter en samlet sejr på 4-2.

Og ja, de fire portugisiske scoringer blev alle sat ind af Cristiano Ronaldo og de to svenske af Zlatan Ibrahimovic.

'Fredag i Fortiden' har i anledning deraf fundet et af de store smukke VM-relaterede svenske nederlag frem fra arkiverne.

Valget er faldet på mellemrunde-kampen ved VM-slutrunden i 1974 mod de kommende verdensmestre og værter fra Vesttyskland.

Ralf Edström jubler efter at have kanoneret svenskerne i front. (© DR Sporten)

I mellemrundens mest målrige kamp endte tyskerne med en sejr på 4-2, men vores blågule naboer leverede en flot kamp mod hjemmebanefavoritterne.

Moderigtig coolness

Indslaget præsenteres af Hans Grønfeldt, der i sympati med den grafiske baggrund, har klædt sig i en støvet mintgrøn jakke, brun skjorte med alen lange flipper og en brille, der ikke er set coolere længe.

Ralf Edström jubler efter at have kanoneret svenskerne i front. (© DR Sporten)

Gunnar 'Nu' Hansen passede mikrofonen og kommenterede opgøret fra Rheinstadion i Düsseldorf, hvor to af verdens bedste målmænd stod over for hinanden. 'Katten fra Anzing', Sepp Maier, vogtede målet for tyskerne, mens svenskernes fremragende sidste skanse var Ronnie Hellström.

Det var nu ingen af de to herrers bedste kamp. I stedet måtte de to verdensklasse-keepere se offensivspillerne løbe med overskrifterne.

Svenskerne førte 1-0 ved pausen efter en perle af Ralf Edström, men i anden halvleg blev der åbnet op for sluserne og efter hele fem scoringer i alt - nøjagtig som i Sveriges nederlag mod Portugal i tirsdags i øvrigt - fik tyskerne vendt op og ned på det hele og vandt 4-2.

Det svenske nederlag betød, at Ronnie Hellström, Ralf Edström & co. i sidste ende måtte nøjes med 5.-pladsen, mens tyskerne kunne spille sig i finalen, hvor de endte med at slå Holland med 2-1.

Se indslaget fra kampen i playeren herover.

Facebook
Twitter