VIDEO Superligaens topscorer hjælper eksamensangste unge

Struktur skaber ro i Superliga-topscorer Marcus Ingvartsens hoved. Det prøvede han at formidle videre til eksamensangste unge i går.

FC Nordsjællands Marcus Ingvartsen har virkelig præsteret på et højt niveau i Superligaen i denne sæson, hvor den 21-årige angriber har scoret 18 mål og er nu delt topscorer.

Men hvad er hans hemmelighed? Hvordan formår han uge efter uge at levere, når presset på ham stiger for hvert mål han scorer? Det ville en gruppe unge, der står foran at skulle til eksamen til sommer, i Furesø Kommune gerne vide, og derfor var Ingvartsen inviteret til at fortælle om sine metoder til at håndtere presset.

- Jeg arbejder meget struktureret og planmæssigt, og på den måde får jeg ro i mit hoved. Jeg prøver at sige til mig selv, at jeg kan gøre tingene, og at jeg er den bedste for at skabe ro i hovedet for at kunne præstere bedst muligt, fortæller angriberen.

Visualisering

’Ro’ er en af nøglerne til Ingvartsens succes. Og han finder ikke bare roen ved at have struktur på sin tilværelse, men også ved at visualisere sig givne scenarier, han kan komme i:

- Man kommer i sin zone op til en kamp, hvor jeg sidder og lukker øjnene inden vi går ud og varmer op. Og dér ser jeg for mig selv nogle situationer, som jeg eventuelt kan komme i, og det hjælper mig til at have ro.

Ingvartsen blev tidligere på året kåret til Årets U21-spiller af DBU.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve