VIDEO Vestjysk veteran fandt den sidste brik i Filippinerne

Jerry Lucena havde optrådt for både det danske U21- og Ligalandshold, men for fire år siden fik han muligheden for at spille for sin fars hjemland, Filippinerne.

Esbjergs Jerry Lucena valgte i 2011 at kaste sig ud sit det, der skulle blive hans livs fodboldeventyr. Efter flere hundrede superligakampe for Esbjerg og AGF var drømmen om et udlandsophold ved at rinde ud, men i stedet kom chancen for at stille op for det filippinske landshold ved siden af klubfodbolden.

En mulighed, Lucena takkede ja til, og som sendte esbjergenseren ud på en rejse, han knap havde turdet drømme om. Senest med et opgør på udebane mod Nordkorea i oktober.

- Det var en kæmpe oplevelse. Når man tager en enkelt kamp, så er det nok den største kamp, jeg nogensinde har spillet – publikumsmæssigt. Det var ligesom at være inde til den vildeste teaterforestilling, bare hvor der var 50.000 mennesker inde, siger Jerry Lucena.

Knyttet bånd til familien

Udover en stor fodboldmæssig oplevelse har 35-årige Lucena også opnået noget langt vigtigere. Efter landsholdsdebuten i 2011 har han knyttet et stærkt bånd til sin fars filippinske familie. En relation, der har sat den privilegerede Superliga-tilværelse i perspektiv.

- Jeg kan give lidt tilbage til min fars familie og det nyder jeg også at gøre gennem fodbolden – at de kan fortælle deres venner og sådan noget, at det er deres fætter eller onkel, der spiller for det filippinske landshold. Jeg kan give dem noget stolthed og noget glæde i en tid hvor de ikke har så meget de kan glæde sig over. Det er sådan noget der giver én en varme om hjertet.

Se indslaget med Jerry Lucena fra Fodboldmagasinet i afspilleren øverst.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter