Vild statistik: Et utal af rekorder blev slået i brasiliansk likvidering

VM fik en rekordkamp på alle mulige måder, da Tyskland destruerede Brasilien i semifinalen.

Der var alt at fejre for tyskerne og intet for brasilianerne efter 1-7 afklapsningen i semifinalen. Nu skal fodboldhistoriebøgerne skrives om. (© Scanpix)

Det vanvittige 1-7 nederlag i semifinalen til Brasilien var enhver statistikers våde drøm. Mindst 11 steder skal Brasiliens, Tysklands og VM's fodboldhistorie nu skrives om, og imponerende statistiker for sambaholdet har nu fået en grum sort plet.

Lad os tage den største først.

Største brasilianske nederlag

1-7 er brasilianernes største nederlag NOGENSINDE. Det slår - eller tangerer om man vil - deres 0-6 mod Uruguay tilbage i 18. September i det herrens år 1920.

Største nederlag på hjemmebane

Det er naturligvis også brasilianernes største nederlag på hjemmebane. Den rekord lød før på 1-5 mod Argentina i en venskabskamp i januar 1939.

Ubesejret siden 1975

På hjemmebane var Brasilien ubesejret i 38 år og 64 kampe siden de tabte 3-1 til Peru i Copa America-semifinalen i 1975.

Flest mål imod brasilianerne

Der er nu scoret 11 gange mod Brasilien under dette VM. Det tangerer den negative VM-rekord, der blev sat tilbage i 1938.

Største værts-nederlag

Aldrig før har en værtsnation tabt så stort som brasilien tabte tirsdag. Den hidtidige rekord lød på tre måls-nederlag - senest i Sydafrikas 3-0 nederlag til til Uruguay i 2010.

Hurtigste fem VM-mål

Tysklands fem VM-mål er de hurtigste mål scoret i træk under en VM-kamp. 29 minutter tog det tyskerne. 30 minutter var de tidligere rekordholdere Jugoslavien om det den 18 juni i 1974.

Klose på toppen

Miroslav Klose. Ingen over. Ingen ved siden af. 16 VM-kasser har han lavet nu i løbet af fire slutrunder. Det er ny rekord, og han overgår Ronaldo fra netop Brasilien.

Mere Klose

Miroslav Klose har ud over scoringsrekorden nu også tangeret rekorden for flest gange at være på det vindende hold under en VM-slutrunde. Med sine 16 gange tangerer han brasilianske Cafus rekord på ligeledes 16. Og Klose kan komme alene på toppen i finalen…

Tysk semifinale-rekord

Tyskerne blev det første hold, de scorede syv mål i en VM-semifinale. De slog deres egen rekord fra 1954 med 6-1 over Østrig. Det blev dermed den mest målrige VM-semifinale nogensinde.

Tysk finale-rekord

Det tyske mandskab skal nu spille sin ottende VM-finale. Det er en yderligere udbygning af deres egen VM-rekord.

Målrekord af Tyskland

Med de 7 mål har Tyskland nu scoret 223 VM-mål. Det er ny rekord, og de har dermed overgået netop Brasilien, der har scoret 221 mål hidtil i VM-historien.

Spørgsmålet er næsten om i har nærmet os rekorden for kampen med flest rekorder?

Statistikkerne er leveret af Infostrada Sports.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk