VM 2010 med DR

DR sendte 11 kampe live på DR1 og langt de fleste kampe direkte på P3. Se sendeplan - også for de andre VM-kanaler.

Jan Harkamp og Mads Steffensen er værter på aftenprogrammet på DR1 (Foto: © Agnete Schlichtkrull, DR)

DR sendte masser af fodbold fra Sydafrika. Både på tv, web og i radioen kunne du følge VM.

På DR1 sendte vi 11 kampe live, radioen havde stort set samtlige kampe på programmet på P3 og endelig kunne du følge alle kampe live i tekst på dr.dk/vm.

Kampe live på DR1 og DR HD

11 kampe sendes live på DR1, ikke mindst Danmarks to sidste gruppekampe mod Japan og Cameroun. Og på DR HD kan fodboldelskere for første gang nogensinde komme helt tæt på alle VM’s detaljer med den uovertrufne HDTV-kvalitet. DR HD samsender alle 11 live-kampe med DR1 og sender derudover 32 kampe forskudt – i alt 43 kampe på én måned i en billedkvalitet, der er fem gange bedre end vanligt digitalt tv.

VM 2010 Studiet

Hver dag kl. 19.30 og fredag kl. 18.00 i VM-perioden er to af Danmarks stærke sportsværter - Jan Harkamp og Mads Steffensen - ankermænd i VM 2010 Studiet, når kampene i Sydafrika skal forberedes og fordøjes. Undervejs får de informative indspark fra ekspert Kasper Hjulmand, der skulle have været Morten Olsens øjne under VM og blandt andet have scoutet Danmarks modstandere. I stedet har DR sporten lokket ham til at give seerne opskriften på dansk sejr og indsigt i, hvad han ved Morten Olsen vil holde øje med.

I kommentatorboksen sørger Henrik Liniger for at give kampenes intensitet et ekstra nøk opad. Med sig har han DR Sportens fodboldekspert og tidligere superligatræner Jan Kalborg.

VM-satire med Angora drengene

I forlængelse reportagerne fra VM 2010 Studiet kan seerne hver dag glæde sig til et noget alternativt VM-magasin med to af Angora-drengene – d’herrer Rune Tolsgård og Esben Pretzmann. Esben og Rune, der tidligere med stor succes har lavet sportssatire i forbindelse med Tour de France med det legendariske cykelhold Team Easy-On, er nu klar til at prøve kræfter med VM i fodbold.

I den forbindelse har de genoplivet to populære figurer, nemlig den indelukkede og lettere autistiske gyserforfatter Jan Krabbe og den joviale Carsten Mølby.  ’3. halvleg ved Krabbe & Mølby’ er flankeret af værten Kent Nikolajsen til at styre slagets gang og navigere os gennem dagens tema, der handler om alle aspekter ved VM.

’3. halvleg ved Krabbe & Mølby’ er rosinen i pølsenden i VM 2010 studiet på DR1. Desuden dukker de også op på P3 og på dr.dk, hvor de besvarer lytterspørgsmål og gennemgår ’Fodboldens ABC’.

P3 sender de fleste kampe live

I den måned fodboldfeberen raser, er P3 med, når der drikkes gravøl og bades i springvand. Kanalen sender de fleste kampe direkte fra Sydafrika og følger VM-bolden rundt i de byer, hvor kampene spilles. Med P3's egen formiddagsvært Adam Duvå Hall og DR Sportens Louise Dreisig sender P3 hver dag fire timers tempofyldt fodboldradio direkte fra Sydafrika. 'VM på P3' bliver toppet med daglige reportager fra danske lytterambassadører i hele verden flankeret af Køters faste vært Tony Scott, der skaber stemningsbilleder i Sydafrika som reporteren i marken. Der venter med andre ord P3s lyttere en sand radiofest af slagssange, brevkasse og masser af fodbold.

Når P3 sender direkte fra VM kampene bliver de med vanlig professionalisme kommenteret af Andreas Kraul, Henrik Liniger og Morten Hausborg.

Dr.dk: VM-managerspil og virtuelt VM-stadion

Man behøver ikke at hedde Del Bosque, Capello eller Maradona for at sætte verdens bedste hold. I dr.dk’s VM-managerspil har alle muligheden for at udvælge verdens bedste angreb, midtbane, forsvarsmur og en målmand med hænderne skruet rigtigt på. Således kan man vinde VM uden at lette sig fra liggestolen!

Som noget helt nyt kan dr.dk i år også præsentere det virtuelle VM-Stadion, hvor man kan følge de 11 VM-kampe, der sendes live på DR1 og undervejs chatte, debatere og kommentere kampenes forløb med alle de andre dr.dk-brugere, som ser kampen på VM Stadion. – mens det sker. DRs VM Stadion får også en radioplayer, så man kan lytte til P3, mens man chatter med vennerne.

Her på DR Sportens hjemmeside kan man i øvrigt under hele VM holde sig ajour med de seneste nyheder, få overblikket over resultaterne, følge alle kampe live i tekst og teste sin viden om Diego Maradona.