Australske værter sender Danmark ud af VM

Danskerne taber 0-2 til Australien i VM-ottendedelsfinalen.

Danmark og anfører Pernille Harder tabte mandagens VM-ottendedelsfinale til Australien. (Foto: © Franck FIfe, Ritzau Scanpix)

Et olympisk stadion i Sydney, udsolgt og tætpakket med 75.784 tilskuere, blev mandag de forliste drømmes holdeplads, da Danmarks fodboldkvinder tabte VM-ottendedelsfinalen 0-2 til de australske værter.

Ladet med optimisme og mod angreb danskerne ellers opgøret, som var det deres sidste, men efter 90 minutters åben slagudveksling viste hjemmeholdet - båret frem af gyngende lægter - at deres farlighed var til at tage og føle på.

VM-exitten bliver samtidig Lars Søndergaards sidste optræden i udskiftningsområdet efter seks år som dansk landstræner.

I kvartfinalen møder Australien vinderen af kampen mellem Marokko og Frankrig.

Rikke Marie Madsen var tæt på at bringe Danmark foran i første halvleg. (Foto: © Franck FIfe, Ritzau Scanpix)

I den intimiderende kulisse valgte Danmark at lade fødderne tale, nerver skal som bekendt løbes væk, og allerede efter ni minutter leverede de det første store offensive spjæt.

Janni Thomsen sendte et fladt indlæg fuld af gode intentioner ind efter Rikke Marie Madsen i det australske felt, som blot var millisekunder og marginalt større fodsåler fra at sende Danmark i front.

Første af flere chancer, rød-hvidt overtag velsagtens.

Men så valgte Mary Fowlers med et veltimet venstreben at flå den ved VM så roste danske defensiv midtover og serverede Caitlin Foord et dybdeløb alene med keeper Lene Christensen.

Herfra fandt angriberen lige nøjagtig rum mellem danskerens ben til at liste bolden i nettet og bringe VM-værterne foran 1-0 efter 29 minutter.

Australierne lukkede kampen

Udgangspunktet efterlod ikke meget at rafle om for landstræner Lars Søndergaard i omklædningsrummet. Han og holdet skulle ud og - i første omgang - finde et mål, inden alt muligt andet kunne komme på tale.

Her satte Søndergaard sin lid til, at to offensive udskiftninger kunne tippe tingene.

Ud med Rikke Sevecke og Rikke Marie Madsen. Ind med Signe Bruun og Mille Gejl.

Missionen fik imidlertid en svær begyndelse, eftersom australierne flyttede spillet længere og længere frem på Danmarks banehalvdel.

Sådan noget har det med at blive farligt. Mandagens ottendedelsfinale blev ingen undtagelse.

Hayley Raso (tv.) jubler efter sin scoring til 2-0 mod danskerne. (Foto: © Carl Recine, Ritzau Scanpix)
Hayley Raso (tv.) jubler efter sin scoring til 2-0 mod danskerne. (Foto: © Carl Recine, Ritzau Scanpix)

VM-værterne overbefolkede det danske felt og stod næsten i kø for at komme til efter 70 minutter. Hayley Raso fik fornøjelsen, og hun sparkede pulsen i vejret på tværs af de tre tidszoner dernede Down Under.

Initiativ vekslet til overtag og siden også til en plads videre i VM-kvartfinalen for Australien, mens danskernes ridt sluttede her.

Om det skete med æren i behold? Bestemt, omend den slags efterrationaliseringer ikke så ud til at trøste spillerne efter slutfløjtet. De var knuste, sank mod græsset.