Skuffet Harder efter VM-exit: 'Det er pisseærgerligt'

Danmarks anfører står tilbage med en tom følelse efter nederlaget i VM-ottendedelsfinalen til Australien.

Pernille Harder var dybt skuffet efter det danske nederlag. (Foto: © Franck FIfe, Ritzau Scanpix)

Pernille Harder skulle ikke grave dybt efter følelserne.

Mandagens VM-exit, 0-2 nederlaget til Australien i ottendedelsfinalen, gjorde ondt lige dér, hvor lysten til om lidt igen at snøre støvlerne sidder placeret.

I hjertekulen.

- Det er en lidt tom følelse lige nu. Det er pisseærgerligt, for vi spiller faktisk en fin kamp, siger Danmarks anfører i interviewet med Viaplay efter kampen.

Måltavlen tog ingen gidsler, men fortalte historien, som den var. At Australien scorede på sine chancer, og at danskerne omvendt aldrig formåede at udnytte sine.

Samtidig afviste Pernille Harder, at den udsolgte kulisse og de 75.784 tilskuere kyste de danske spillere.

- Jeg synes ikke, at vi var nervøse. Vi kom rigtig fint ud til kampen. Vi skal bare score på de chancer, vi har. De er effektive, og det skal vi også være. Men jeg er stolt af vores indsats, og jeg er meget optimistisk for fremtiden, for vi har gang i noget godt. Vi har udviklet os meget og kan bygge på i fremtiden, siger Harder til Viaplay.

Kampen mod Australien bliver Lars Søndergaard sidste som dansk landstræner. (Foto: © Carl Recine, Ritzau Scanpix)
Kampen mod Australien bliver Lars Søndergaard sidste som dansk landstræner. (Foto: © Carl Recine, Ritzau Scanpix)

For manden med ansvaret, landstræner Lars Søndergaard, bliver ottendedelsfinalen den sidste i front for Danmarks fodboldkvinder. Det annoncerede nordjyden allerede ved årets indgang.

Han pakkede ingenlunde sin skuffelse ind, anerkendte dog australiernes skarphed, men stod samtidig tilbage med stor stolthed.

- Og for mit eget vedkommende, så sagde jeg, at jeg gerne ville stoppe på toppen, og jeg er stolt af pigerne, men jeg skal da lige lade resultatet synke, før jeg kan sige, hvad jeg rigtig føler, siger Lars Søndergaard til Viaplay efter kampen.

Han oplevede, at holdet gjorde alt, hvad det kunne, men at der var områder, hvor Australien var bedre.

- Spillerne skal tage ved lære af sådan en kamp her og tage det med som en fantastisk erfaring, siger Søndergaard.