'Vi drømte alle sammen om at stå i en VM-finale. Den drøm er blevet knust'

Stoltheden var lige så stor som skuffelsen for landsholdsspilleren Janni Thomsen efter VM-nederlaget til Australien.

Det danske fodboldlandshold fandt deres flotteste spil frem på det allervigtigste tidspunkt under VM-turneringen.

Men lige lidt hjalp det. Danmark er ude af VM efter et nederlag på 2-0 til værtsnationen Australien.

Et hæderligt nederlag, men stadig et nederlag, der gør ondt på spillerne. Kantspilleren Janni Thomsen var i hvert fald berørt, da hun mødte pressen efter kampen.

- Det er en sindssyg stor skuffelse. Det er et knust hjerte og et knust hold. Jeg synes, at vi kæmper røven ud af bukserne og kan være stolte af os selv. Vi spiller en fin kamp, men har ikke marginalerne med os, siger Thomsen.

- Jeg vil hellere ryge ud ved at spille godt end at være spillet ud af banen, så det er fedt, at vi kan se os selv i øjnene og være stolte af os selv, selvom det er sindssygt hårdt.

Janni Thomsen har spillet fuld tid i samtlige af Danmarks VM-kampe - bortset fra seks minutter mod Kina. (Foto: © DEAN LEWINS, Ritzau Scanpix)

Men gennem de tårevædede øjne kan landsholdsspilleren også se igennem skuffelsen og få øje på den store bedrift, som landsholdet trods alt har opnået.

VM-slutrunden var den første for det danske kvindelandshold siden 2007. Samtidig var det første gang, at kvindelandsholdet gik videre fra gruppespillet i 28 år.

- Jeg er sindssygt stolt af os. Vores mål var at komme videre fra en svær gruppe. Det gjorde vi, men vi drømte alle sammen om at stå i en VM-finale. Den drøm er blevet knust. Det er hårdt for os alle, og det bliver man aldrig klar til, siger Janni Thomsen.

Ottendedelsfinalen kroner også den største fodboldkamp, som Janni Thomsen og flere andre af spillerne på det danske landshold har spillet.

Der var nemlig hele 75.000 tilskuere på plads til kampen på det olympiske stadion i Sydney.

- Det er den største fodboldoplevelse, jeg har været med til. At gå ind på det her stadion med 75.000 tilskuere, der skabte en fest. Det var bare synd, vi ikke kunne ødelægge festen lidt. Det var en drøm, der gik i opfyldelse, men jeg håber, at jeg skal opnå endnu flere ting med det her hold, fortæller Janni Thomsen.

Du kan se hele interviewet med kantspilleren øverst i artiklen.