10 til 12 spillere kæmper mod tiden og fysikken om fem ledige VM-pladser

Mandag udtog Kasper Hjulmand 21 ud af 26 spillere, der skal med Danmark til VM i Qatar.

Landstræneren venter med at udtage de sidste fem mand, til han har set 10-12 spillere an. Blandt dem er Yussuf Poulsen og Christian Nørgaard. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

Uforløst kan man vel godt kalde det.

Men for nu er det den rigtige beslutning kun at udtage 21 ud af de i alt 26 spillere, der om cirka en uge sætter sig om bord på et fly mod Qatar, hvor verdensmesterskabet i fodbold senere på måneden bliver sparket i gang.

Faktum er nemlig, at flere spillere, der ofte har trukket den rødhvide trøje over hovedet, døjer med skader og småskavanker. Derfor har landstræneren valgt at udsætte beslutningen om at udtage de sidste fem spillere lidt endnu.

- Vi har desværre lidt usikkerheder på nogle spillere, og det rigtige at gøre er at se det an, før man slår stregen.

- Det ville da være dejligt, hvis de stod snorlige alle sammen. Men det gør de ikke, siger Kasper Hjulmand til DR Sporten.

Hvornår Kasper Hjulmand sætter navne på de sidste spillere, der skal med til VM i Qatar, vides endnu ikke.

Hans endelige VM-trup skal indgives til Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) senest mandag d. 14. november, og tid til at gruble er der derfor ikke voldsomt meget af - heller ikke selvom navnene er snævret ind til 10-12 stykker.

De sidste brikker skal dog nok nå at falde på plads, fortæller landstræneren, for der er stadig muligheder for, at de småskadede spillere kan nå at komme på banen for deres klub inden da.

- Det vil ikke være det rigtige at ringe til nogle, der ikke skulle med, og så senere ringe til nogle og sige, at de er med. Der er spillerunder i Europa tirsdag og onsdag og også i weekenden. Så vi må se, hvor lang tid der går, før vi lukker truppen helt, siger Kasper Hjulmand.

Du kan høre Kasper Hjulmand fortæller om sine tanker om VM-truppen i videoen herunder.

Rønnow og Nørgaard på vippen

Under sidste sommers EM-slutrunde var både midtbanespilleren Christian Nørgaard og målmanden Frederik Rønnow, der til dagligt vogter buret for Bundesliga-mandskabet Union Berlin, en del af landsholdstruppen.

Det har de sådan set været gennem en del år efterhånden, men begge kæmper for tiden for at stå knivskarpt og klar til kamp.

Og var sidstnævnte det, var hans navn også blevet læst op af Kasper Hjulmand under mandagens udtagelse, fortæller han.

- Frederik Rønnow har haft et fantastisk efterår, og han spiller på et tophold i Bundesligaen. Men han har fået en skade, vi bliver nødt til at kigge på nu. Ellers havde han jo været sikker mand på det kort, siger Kasper Hjulmand.

Frederik Rønnow har været en sikker sidste skanse for Union Berlin i denne sæson, og normalt er han da også med i Kasper Hjulmands VM-trup. (Foto: © ANNEGRET HILSE, Ritzau Scanpix)

Union Berlin-målmanden blev skadet under en Europa League-kamp i torsdags, mens hans kollega Christian Nørgaard har været ude i længere tid.

Faktisk har midtbanedynamoen, der til dagligt spiller i engelske Brentford, ikke været i aktion siden slutningen af august, og landstræneren krydser derfor nu fingre for, at han når at komme på grønsværen igen.

- Det samme kan jeg sige om Christian Nørgaard. Vi havde håbet, han skulle spille sin første kamp i weekenden. Det skal han så tirsdag. Det er vigtigt for os at se, om han er klar, hvordan han ser ud, og om han kommer igennem uden problemer, siger Kasper Hjulmand.

Også RB Leipzig-angriberen Yussuf Poulsen, der har hele 68 landskampe på CV'et, kæmper for at blive klar.

- Han kæmpede sig tilbage efter at have siddet ude i 12 uger, og han er i gang med at bygge benene op igen. Han fik noget spilletid, men sad så ude i to uger, før han kom ind i weekenden og fik et par minutter.

- Vi vil være helt sikre på, at han er, hvor han skal være. Vi vil ikke sætte os ind i flyet med skadede spillere, siger landstræneren ifølge Ritzau.

Ud over Christian Nørgaard og Frederik Rønnow er spillere som Alexander Bah, Jannik Vestergaard, Mathias 'Zanka' Jørgensen, Philip Billing og Yussuf Poulsen heller ikke udtaget til VM i første omgang.

VM i fodbold starter d. 20 november, og Danmarks første kamp er mod Tunesien den 22. november. Du kan følge med i VM på samtlige af DR's platforme.