AFSTEMNING Her er drømmegruppen og mareridts modstanderne: Danmarks vej til VM afgøres i dag

I dag afholder Fifa lodtrækning til den europæiske kvalifikation til VM i Qatar 2022.

Landsholdet får i dag svar på, hvordan den danske vej til VM i Qatar 2022 ser ud. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

At hele verden skal samles til ørkenvarm verdensklasse fodbold, kan muligvis virke lidt fjernt i en vinterkold corona-tid. Men i dag rykker det en smule tættere på, når der trækkes lod til fodboldherrerens kvalifikation til VM i Qatar 2022.

55 europæiske nationer skal fordeles i ti kvalifikationsgrupper. Og når landenavnene senere i dag trækkes op af bowlerne og parres på kryds og tværs, er Danmark at finde i det øverste seedningslag.

Danmarks placering som nummer 12 på verdensranglisten hos det Det Internationale Fodboldforbund, Fifa, betyder, at Danmark slipper for at skulle kæmpe om VM-billetten mod fodboldstormagter som Frankrig, Portugal, Spanien og England.

- Det er vildt vigtigt for Danmarks muligheder for at spille sig til VM. Vi er godt stillet, siger DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul.

Fra de øvrige seedningslag skal Danmark i en gruppe med i alt fem eller seks lande.

Fem grupper vil tælle fem hold, mens de resterende fem grupper vil indeholde seks hold. De ti gruppevindere kvalificerer sig direkte til VM. De ti andenpladser i kvalifikationsgrupperne skal ud i en playoff-turnering, hvor der er tre VM-billetter på spil.

Du kan se dagens lodtrækning direkte fra kl. 17.55 på DR2.

Herunder giver Andreas Kraul tre bud på mulige grupper for Danmark: Den slemme gruppe, den nemme gruppe og den sjove gruppe.

Den slemme

Schweiz, Rusland, Bosnien-Hercegovina, Armenien og Malta

- Den her gruppe kalder jeg 'åh nej-gruppen'. Schweiz er den klart sværeste modstander fra seedningslag to, og Danmark seneste kampe imod Schweiz har været meget vanskelige. Rusland er stort set altid favoritter på deres egen hjemmebane. Sådan en kamp i marts i Moskva eller Sankt Petersborg bliver aldrig sjov, siger Andreas Kraul.

- Bosnien spiller altid tætte kampe, så dem skal vi gerne undgå. Turen til Armenien er lang og vil være rar at undvære. Og så er Malta det klart sværeste hold i det nederste seedningslag, som Danmark før har haft besvær med.

Den nemme

Slovakiet, Island, Luxembourg, Andorra og San Marino

- Den her gruppe kalder jeg, ’vi kan godt booke hotellet til VM’. Slovakiet er et hold på vej ned med aldrende stjerner som Hamsik og Škrtel. Dem vil jeg være glad for at trække fra seedningslad to. Island ser også helt møre ud, siger Andreas Kraul.

- Og hvis vi så kunne få miniput-stater som Luxembourg, Andorra og San Marino, vil det være luksus. Så danser vi på bordene.

Den sjove

Sverige, Norge, Israel, Færøerne og San Marino

- Vi kan trække alle de nordiske lande, der er med i lodtrækningen – dog ikke alle sammen på én gang på grund af nogle vejrmæssige restriktioner i lodtrækningen. Men der kan blive nogle fede opgør. Det kan give nogle fede opgør. Især en kamp mod Norge, som lige har fået Ståle Solbakken som ny landstræner. Den kamp håber jeg, vi får. Det vil give noget god lir, siger Andreas Kraul.

- Og hvis vi så kunne krydre de nordiske brag med et par eksotiske opgør mod Israel og San Marino. Det ville da være et fremragende mix.

Herunder kan du selv sammensætte din drømmegruppe for Danmark.

Tryk på pilen ud for det land i hvert af de seksseedningslag, som du håber, Danmark kommer til at møde i VM-kvalifikationen:

Seedlingslag 2

Seedlingslag 3

Seedlingslag 4

Seedlingslag 5

Seedlingslag 6

FacebookTwitter