KARAKTERER: Hjulmands overraskelse var banens bedste for Danmark

Victor Nelsson var Danmarks bedste ifølge DR Sportens kommentator Andreas Kraul, der uddeler karakterer efter 1-2 mod Frankrig ved VM.

Victor Nelsson efterlod et godt indtryk mod Frankrig. (Foto: © Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Med to scoringer fra Kylian Mbappé løb de franske verdensmestre med sejren over Danmark.

Dermed topper Frankrig gruppen med seks point efter to kampe, mens Danmark har et enkelt.

DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul giver herunder de danske spillere karakterer for indsatsen mod Frankrig.

Giv også selv dit besyv med, og se, om du er enig.

Kasper Schmeichel: 7

Kasper Schmeichel (Foto: © Natalia Kolesnikova, Ritzau Scanpix)

- Med far Peter Schmeichel til stede på stadion 974 i Doha var der på forhånd lagt op til, at den danske målmand skulle have en rigtig god aften, hvis franskmændenes måltotal skulle holdes nede.

- Første halvleg bød da også på især én stor redning. Ved det franske sejrsmål kunne man have ønsket at se Schmeichel komme ud og gribe bolden foran Mbappé, men ellers en god kamp.

Andreas Christensen: 7

Andreas Christensen (Foto: © Natalia Kolesnikova, Ritzau Scanpix)

- Med anfører Simon Kjær ude af startopstillingen var det Andreas Christensens opgave at spille den centrale stopper i tremands-forsvaret.

- Det var tæt på at koste et rødt kort, da ’AC’ nedlagde Kylian Mbappé i en rødligt kriminel position, men han slap med gult kort. Scorede til gengæld et supermål efter hjørnespark i anden halvleg.

Joakim Mæhle: 4

Joakim Mæhle (Foto: © Carl Recine, Ritzau Scanpix)

- Den danske wingback havde rigeligt at gøre med at hjælpe til defensivt over for en oplagt Ousmane Dembelé i den franske højreside, så det var småt med de farlige løb fremad banen. Forsøgte dog at trykke frem især i slutfasen, men endnu ikke på sommeren 2021-niveau.

Rasmus Nissen Kristensen: 4

Rasmus Nissen Kristensen (Foto: © Natalia Kolesnikova, Ritzau Scanpix)

- Hey Rasmus, du skal lige stække Kylian Mbappé. Sådan nogenlunde var opgavebeskrivelsen for Rasmus Nissen Kristensen.

- Det er svært at gøre konstant over 90 minutter, men ’NK’ knoklede fint med opgaven i første halvleg, hvor han ganske imponerende også var ofte med fremme og faktisk skabte et par af de bedste danske optræk til chancer.

- Han slap desværre Mbappé ved bagerste stolpe ved den franske stjernes mål til 2-1.

Joachim Andersen: 7

Joachim Andersen (Foto: © Lee Smith, Ritzau Scanpix)

- Forsvarsspilleren skulle som højre stopper være klar til at bakke op over Kylian Mbappé, men han blev også hurtigt vigtig i hovedspillet i eget felt over for flere farlige franske indlæg.

- Måtte virkelig knokle, men løste hovedparten af sine opgaver, indtil franskmændene nåede ned bag bagkæden til sidst.

Victor Nelsson: 10

Victor Nelsson (Foto: © Natalia Kolesnikova, Ritzau Scanpix)

Som en af overraskelserne i den danske startopstilling lå stopperen fra tyrkiske Galatasaray i venstre side af det danske forsvar, og han satte sig flere gange igennem både i luftspillet og langs jorden.

- Optrådte modigt i opspillet og var en klar kandidat som dansk Man of the Match.

Pierre-Emilie Højbjerg: 7

Pierre-Emile Højbjerg (Foto: © Giuseppe Cacace, Ritzau Scanpix)

- Midtbanespilleren med de franske aner havde rigeligt at se til uden sin normale kampfælle Thomas Delaney på den centrale midtbane, men han kom i vejen for meget, og reddede også et fransk forsøg få meter fra stregen inden pausen.

- Var lidt længere tilbage på banen end normalt, men rigtig god kamp af den danske midtbanes bankende hjerte.

Christian Eriksen: 4

Christian Eriksen (Foto: © Paul ellis, Ritzau Scanpix)

- Den danske nummer 10 var rykket lidt længere tilbage i en central midtbanerolle, hvilket gav flere boldberøringer – og en del blokeringer på franske afslutninger.

- Til gengæld var han yderst sjældent oppe omkring modstandernes mål, og det savnede det danske spil. Lidt for usynlig, men med gode touch og gode hjørnespark.

Kasper Dolberg: 4

Kasper Dolberg (Foto: © Paul ellis, Ritzau Scanpix)

- Omkring 20 minutter fik Dolberg på banen som indskifter, og han leverede et fint oplæg til Braithwaite og gik ellers ok med i kombinationerne.

Mikkel Damsgaard: 02

Mikkel Damsgaard (Foto: © Noushad Thekkayil, Ritzau Scanpix)

- Efter et godt indhop fra bænken mod Tunesien havde Mikkel Damsgaard fået plads blandt de startende 11 mod Frankrig, hvor han med udgangspunkt i venstre side skulle forsøge at kombinere med især Eriksen og Mæhle.

- Ofte blev han dog simpelthen bare lukket ned fysisk af de markant større franske spillere, og bortset fra et par enkelte gode aktioner blev det aldrig hans kamp.

Martin Braithwaite: 7

Martin Braithwaite (Foto: © Natalia Kolesnikova, Ritzau Scanpix)

- Angriberen fra Espanyol fik hele anden halvleg og var dejligt aggressiv i sine løb og kom ved stillingen 1-1 frem til en rigtig god chance på oplæg fra Kasper Dolberg, hvor han fik drejet bolden snert forbi det franske mål.

Jesper Lindstrøm: 4

Jesper Lindstrøm (Foto: © Kim Hong-Ji, Ritzau Scanpix)

- Den tidligere Brøndby-profil fik chancen fra start i højre side af det danske angreb og var et par gange inden pausen på vej afsted i nogle hurtige omstillinger uden helt at slippe fri.

- Han blev skubbet for let væk i et par situationer, men sluttede med et stærkt oplæg og en god periode lige inden sin udskiftning efter 85 minutter.

Andreas Cornelius: 02

Andreas Cornelius (Foto: © MARKO DJURICA, Ritzau Scanpix)

- Tilbage i juni måned ’spiste Andreas Cornelius franskmænd’ og scorede to gange mod Frankrig på Stade de France i Paris. I Qatar fik den store angriber imidlertid et tidligt gult kort, begik en del frispark og fik ikke udnyttet sin store fysik.

- Havde en enkelt ok afslutning med højre ben, inden han forståeligt blev skiftet ud i pausen.

Spillere uden for bedømmelse

Christian Nørgaard, Alexander Bah

Kasper Hjulmand: 7

Kasper Hjulmand (Foto: © HANNAH MCKAY, Ritzau Scanpix)

- Landstræneren var nødsaget til at skifte i sin startformation på grund af skader, men rystede også posen en del med blandt andre både Lindstrøm og Mikkel Damsgaard på banen fra start. Det gav en lige kamp, og indskiftning af Braithwaite var i den grad ved at give bonus.

Karaktergennemsnit: 5,4

Victor Nelsson trak det danske snit op med sit 10-tal, mens Andreas Cornelius og Mikkel Damsgaard bidrog negativt til gennemsnittet.

De danske spillere leverede, vurderet på karaktererne, en bedre indsats mod Frankrig end mod Tunesien forleden, hvor gennemsnittet var nede på 5 for de danske spillere.

Lad os håbe, at vi får nogle 12-taller på onsdag, hvor Danmark møder Australien i den sidste gruppekamp ved VM.