Amerikanske kvinder trætte af kritik af jubelscener: ’Det er skuffende’

Alex Morgan og Megan Rapinoe har begge modtaget kritik for deres jubelscener under VM i fodbold.

Alex Morgan fejrer sit mål i semifinalen mellem England og USA. En fejring, der har sendt amerikaneren i modvind. (Foto: Srdjan SUKI © Scanpix)

Det kan være svært at gøre det hele rigtigt, måtte Alex Morgan tirsdag aften sande.

Den amerikanske målsluger havde netop scoret sit sjette mål under VM-slutrunden i Frankrig og bragt USA foran 2-1 i VM-semifinalen mod England, da hun trak ud mod sidelinjen for at juble.

I få sekunder gav hun den som brite, da hun, med lillefingeren strittende mod himlen, lod som om hun tog sig en kop te.

God lir, godt tænkt, skulle man umiddelbart tro var den gængse reaktion, men siden da har Alex Morgan måttet høre kritik fra mange ledder og kanter for sin jubelscene.

Uden respekt, en direkte hån af modstanderen, kar kritikerne blandt andet påpeget.

Mærkelig kritik

På toppen af Hotel Fourvière i Lyon med nærmest royal udsigt over byen måtte Alex Morgan fredag formiddag igen forholde sig til kritikken af sin jubelscene tirsdag aften, og Morgan var ikke tilfreds med den drejning, som tingene har taget.

Især flere briter har følt det som en unødvendig provokation, en usportslig dåd, men sådan hænger tingene ikke sammen.

Det handler ikke om disrespekt for modstanderen, men om at have det sjovt og have retten til at gøre ting i nuet.

Allerede kort efter kampen forklarede Morgan, at hun gerne ville lave end federe jubelscene end den, som holdkammeraten Megan Rapinoe fik kritik for tidligere under VM.

En lille intern konkurrence på det amerikanske hold, og derfor får den harmløse jubelscene da også uproportionalt med opmærksomhed, hvilket aldrig ville været sket, hvis det drejede sig om en mand, siger Alex Morgan.

Megan Rapinoe (billedet) har sammen med holdkammerat Alex Morgan modtaget kritik for deres jubelscener under VM i fodbold. (Foto: BENOIT TESSIER © Scanpix)

- Jeg synes, at der er en klar dobbeltstandard mellem mænd og kvinder i den her henseende. Vi får at vide, at vi skal juble, men vi må heller ikke gøre det for meget.

- Når jeg fejrer et mål med at drikke en kop te, så får jeg kritik og besked på, at det ikke er okay, men man hører aldrig det samme, når det kommer til mænd. De kan nærmest gøre, hvad de vil, og det er skuffende, at vi ikke kan det samme.

Hvad skal vi gøre?

Den samme mediemølle af kritik var holdkammeraten Megan Rapinoe som nævnt igennem tidligere under VM, da hun i kvartfinalen mod Frankrig, hvor hun scorede begge amerikanernes mål, havde en lidt for selvfed og nedladende udstråling til manges smag.

Rapinoe, der også har gjort sig bemærket ved at udtale, at skulle USA vinde VM, så er hun ’not fucking going to The White House’, hvor Donald Trump i så fald venter.

Megan Rapinoe havde tidligere på ugen heller ikke andet end hovedrysten tilovers for den kritik, som hun og nu Alex Morgan har mødt for deres ’kontroversielle’ jubelscener.

- Altså, vi er til VM i fodbold, hvad vil I have os til at gøre? Det er den absolut største scene, de største øjeblikke.

- Vi vil altid respektere spillet og vores modstandere, det er den DNA, som er på holdet. Med det sagt, så arbejder vi hårdt for tingene, men vi har det også sjovt, når vi går på banen, lød det fra Megan Rapinoe.

Det er dog ikke alle, der har taget anstød af Alex Morgans te-drikkende jubel.

Det berømte, britiske Yorkshire Tea har nemlig sendt en pakke afsted til den amerikanske angriber med en hilsen om, at hvis hun løber tør i fremtiden, så kan hun bare sige til.

I weekenden afsluttes VM i fodbold, når der lørdag klokken 17 spilles bronzekamp mellem England og Sverige, inden USA og Holland spiller finalen søndag klokken 17. Begge kampe kan ses direkte på DR3.

FacebookTwitter