Brasilianske Richarlison scorer mål på stribe – men hvorfor danser han som en due?

Brasserne brød ud i en speciel dans, da Richarlison scorede til 3-0 i de gulklædtes sejr over Sydkorea.

De brasilianske stjerner har haft god grund til at danse ved VM indtil nu.

For de gulklædte sydamerikanere har været et af de allerbedste mandskaber ved slutrunden og er samtidig også den velnok største favorit til at tage endnu en guldpokal til samlingen.

Den sprudlende offensiv har fået brasilianerne til at danse ved flere lejligheder. Syv gange har verdens mest vindende VM-hold scoret i Qatar, og så har samba-dansen fået fuld skrue.

Men det er ikke kun samba-dans, som stjernerne har budt på. For tre af scoringerne har Tottenham-stjernen Richarlison stået bag, og her er både angriberen selv og resten af holdet ved flere af målene brudt ud i en dans, hvor spillerne rykker hovedet frem og tilbage som en fugl, der går.

Senest det skete var mandag aften, da Brasilien storsejrede over Sydkorea i ottendedelsfinalen ved VM. Richarlison scorede kampens tredje mål og løb ud til landstræner Tite sammen med resten af holdet, hvor de i fællesskab lavede den alternative dans uden for sidelinjen.

'Dança do Pombo' kaldes det. 'Duedansen' oversat til dansk. Som også er grunden til at angriberen i daglig tale bliver kaldt for 'duen' af landsholdskammeraterne. Men hvad dælen får lige en spiller til at juble sådan efter en scoring?

- Duedansen kom oprindeligt fra en gruppe i Rio de Janeiro, som havde en sang tilbage i 2013. Men der startede en trend, da jeg dansede den derhjemme. Siden da er alle begyndt at efterligne det, sagde Richarlison til The Telegraph tilbage i 2018.

Richarlison har også lavet jubelscenen tidligere. For eksempel her for sin klub Tottenham mod Olympique de Marseille. (Foto: © David Klein, Ritzau Scanpix)

Duedans-kritikere

Bandet, der spiller sangen, kaldes Os Perseguidores, og udkom med sangen på YouTube i 2013. Sangen blev populær blandt brasilianerne, og der kan på YouTube findes flere seancer med bandet, der spiller sangen ved koncerter.

- Jeg tror, at jeg har hjulpet bandet vokse sig større, fordi jeg har taget det med i min jubelscene, sagde Richarlison for fire år siden.

Og det kan der måske være noget om, for Richarlison har endda fået den mest scorende brasser i VM-regi med på dansen. Den legendariske brasilianer Ronaldo mødte nemlig Richarlison i går efter Brasiliens nedsabling af Sydkorea, hvor det blev til et glædeligt møde mellem en tidligere og nuværende VM-stjerne og en lille undervisning i dansen.

Brasiliens landstræner, Tite, er klar over, at der skal jubles med måde. (Foto: © rungroj yongrit, Ritzau Scanpix)

Dansen har dog ikke kun mødt smil og godt humør. For brasilianerne er blevet kritiseret for at danse foran deres modstandere, når de scorer. Kritikken er ikke noget, der overraskede cheftræner Tite.

- Jeg sagde til Richarlison, hvis han viser mig, hvordan jeg skal gøre, skal jeg nok gøre det, men vi er nødt til at være forsigtige, fordi folk vil sige, at det er respektløst, sagde Tite efter kampen.

- Jeg ville ikke have, at det skulle blive forstået som noget andet end en følelse af glæde over målet og for resultatet. Vi forsøgte ikke at være respektløse over for vores modstandere.

Om der kommer mere duedans fra Richarlison ved VM i Qatar bliver vi klogere på fredag aften.

Her skal Brasilien møde Kroatien i kvartfinalen, og den kamp kan du følge fra kl. 15.30 på DRTV, DR1 og på dr.dk. Kampen kan også høres i appen DR LYD og i VM på P4.