Bundesligabomber stråler af selvtillid før dansk VM-udtagelse: 'Jeg banker kraftigt på'

Den danske Mainz-angriber Marcus Ingvartsen drømmer om VM efter fem scoringer i de seneste fem kampe.

Marcus Ingvartsen har kunnet lade sig tiljuble adskillige gange i den seneste uger for sin tyske klub Mainz 05. (Foto: © TORSTEN SILZ)

Hvis man som fodboldspiller selv kunne vælge, hvornår formkurven skal toppe, ville de fleste nok sige nu.

Om tre dage udtager landstræner Kasper Hjulmand nemlig den danske trup til det kommende VM, og her er der kamp om pladserne på flere af banens 11 positioner.

Det gælder også kampen om pladserne i det danske angreb, og til én af pladserne løber der en formstærk målskytte rundt i den tyske Bundesliga og håber på, at landstræneren vil se hans vej til udtagelsen på mandag.

Marcus Ingvartsen har nemlig banket bolden i kassen i de seneste fem kampe for sin klub Mainz, og det har styrket den 26-årige angribers tro på, at han kan komme i spil til en plads i den danske VM-trup.

- Når man scorer kontinuerligt i bundesligaen, synes jeg, man banker kraftigt på og kan tillade sig at have forhåbninger om at komme med til VM. Bliver jeg ikke en del af truppen, vil jeg da være skuffet, siger Ingvartsen til DR Sporten.

- Jeg fik muligheden mod Leipzig og tog den, spillede min chance og har siden da kunne ride videre på den bølge, siger Ingvartsen. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)

Men Mainz-angriberen er ikke den eneste danske spydspids, der har vist gode takter kort før VM.

For eksempel har Jesper Lindstrøm været glohed i den seneste tid i Bundesligaen, ligesom også Martin Braithwaite er kommet godt fra land for sin nye klub i det spanske.

Og de andre konkurrenters præstationer er da heller ikke noget, der er gået forbi Ingvartsen.

- Selvfølgelig har man et øje på de andre angribere. Men netop det gør det også endnu vigtigere, at jeg nu har kunne finde formen på det rigtige tidspunkt.

- Jeg har timet det perfekt, og det gør, at jeg meget større tro på, at jeg kommer ind i overvejelserne om pladsen, siger Marcus Ingvartsen.

Holdt det lille håb i live

I august måtte Marcus Ingvartsen gå fra en træning med en skade i det venstre knæ, og ud fra lægernes vurdering ville tage flere uger før danskeren kom tilbage på grønsværen igen.

Den vurdering holdt stik, da Ingvartsen vendte tilbage i starten af oktober, og derfor havde Ingvartsen heller ikke forudset, at han en lille måned senere ville være blandt bejlerne til angrebet i VM-truppen.

- Hvis vi ser fem uger tilbage, hvor jeg lige var vendt tilbage og skulle finde formen, så vidste jeg da godt, at der nok ikke blev kigget i min retning i forhold til VM-udtagelsen.

- Men med de præstationer, jeg har leveret i de seneste mange kampe, ser jeg da spændt frem til på mandag. Så set over hele forløbet, er det da fantastisk, at jeg topper nu, siger Marcus Ingvartsen.

Og hvorfor det lykkedes for Ingvartsen at give landstræner Kasper Hjulmand noget at tænke over, skyldes ifølge ham selv, at han skaden til trods holdt motivationen højt.

- Min VM-deltagelse hang i en meget tynd tråd, men jeg holdt det lille håb i live. Og de seneste uger viser jo bare, hvor hurtigt, det kan gå i fodbold.

- Lige så trist og håbløst, det så ud dengang, lige så hurtigt er det vendt, hvor jeg har en fantastisk følelse i kroppen nu. Jeg blev ved med at håbe, og det har båret frugt, siger Marcus Ingvartsen.

Danske Marcus Ingvartsen har kæmpet hårdt i håbet om at kunne knytte næven op mod de danske fans til VM senere på måneden. (Foto: © IMAGO/Michael Taeger, IMAGO/Jan Huebner)

’Jeg føler mig i superform’

Den danske angriber er noteret for én enkelt landskamp, da han i marts i 2021 fik de sidste 13 minutter på banen i Danmarks 8-0-sejr over Moldova i kvalifikationen til netop VM i Qatar.

Dengang blev det til scoring kort før tid, og det tror og håber danskeren, at han også vil bidrage med, hvis han bliver udtaget til slutrunden senere på måneden.

- At jeg har scoret en del mål på det sidste har givet mig en masse selvtillid og optimisme, og så har jeg også forbedret mig fysisk.

- Og det gør, at jeg føler mig i superform lige nu. Jeg føler ikke, at jeg skal bruge mange chancer på at lave mål. Og det er en fantastisk følelse, siger Ingvartsen.

Skulle det lykkes for danskeren at blive udtaget, er det ikke blot et produkt af de seneste par ugers flid, understreger Marcus Ingvartsen.

- Det seneste halvandet år har jeg arbejdet benhårdt på at komme i betragtning til VM. Nu er det så tæt på, og til min kamp på lørdag er det vigtigt for mig at få givet det sidste gode aftryk inden udtagelsen.

- Og så ville det selvfølgelig være kæmpestort, hvis alt det hårde arbejde bærer frugt, siger han.

Landstræner Kasper Hjulmand sætter mandag den 7. november navne på de 26 spillere, der skal med til VM-slutrunden. Danmark spiller første kamp ved VM den 22. november, når de møder Tunesien.