Danskere begræder Delaneys VM-exit: Mister humørbombe og stor personlighed

Betydningen på banen er stor, men Danmark mister også en vigtig person i lejren, når Thomas Delaney rejser hjem efter sin skade.

Det krævede ingenlunde stort kørekort i menneskelige reaktionsmønstre at afkode, hvor skuffet Thomas Delaney var.

Skaden og de tunge skridt mod sidelinje og udskiftningstavle under Tunesien-kampen, midtbanespillerens sidste for Danmark ved dette VM, gjorde nas.

Og her to dage senere sidder ærgrelsen stadigvæk i kroppen, siger Delaney i et interview med DBU.

- Noget siger mig, at det først begynder at gå op for mig, at jeg er ude, når jeg er hjemme i kolde Danmark og kan se drengene på tv. Jeg kommer til at savne at være til slutrunde og bo på hotel sammen med drengene.

- Den første kamp mod Frankrig kommer jeg til at se med en bitter smag i munden, siger Delaney om opgøret på lørdag.

Skaden kom i slutningen af første halvleg, hvorfor Thomas Delaney måtte lade sig udskifte. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)

Midtbane-dynamoen opholder sig fortsat i den danske VM-lejr og rejser først hjem om et par dage. Holdkammeraterne Andreas Christensen og Jesper Lindstrøm er dog allerede klar over, hvilket tomrum, Delaney kommer til at efterlade bag sig.

Andreas Christensen kalder Delaney en af holdets "vigtigste spillere".

- Det er en masse erfaring, vi mister. Vi mister en vigtig person på banen, men også en person, der fylder meget i omklædningsrummet, siger Andreas Christensen.

Særligt den skadede danskers evne til at holde fanen højt i omklædningsrummet og på hotelgangene har VM-debutanten Jesper Lindstrøm nydt.

- Thomas er en klassefyr. Altid venlig, altid en god kommentar og en god kammerat, der har været med i mange år, så ham kommer jeg til at savne, siger Jesper Lindstrøm.

'Simpelthen så bittert'

I det taktiske maskinrum sidder landstræner Kasper Hjulmand, og resten af staben nu også med en udfordring med at erstatte Delaney.

Bænken er bred, men midtbanespillerens faste plads i startopstillingen indikerer også, at det er en nøglemedarbejder, som forlader lejren inden længe.

Det er et klart tab, siger assistenttræner Morten Wieghorst på torsdagens danske pressemøde.

- Delaney er en personlighed. Han har karakter. Han betyder meget for de andre spillere også. Det, han blandt andet er rigtig god til på banen, er at styre presset. Han er en af dem, som også kan dirigere medspillerne omkring sig. Og så er han meget dynamisk i sit spil, siger Morten Wieghorst.

Danmark møder lørdag franskmændene i den næste VM-kamp. Et hold, danskerne har slået to gange i år. Begge gange med Thomas Delaney til at tage de mange brydekampe på midtbanen.

- Vi så i vores seneste kamp mod Frankrig, hvor vigtig han er på standardsituationer. Han var en evig trussel for franskmændene, siger Wieghorst.

- Så det er helt klart et tab, men først og fremmest føler jeg med Delaney. Tænk engang at få taget den her drøm fra sig i den første kamp med en skade. Det er simpelthen så bittert, og jeg kan godt sætte mig i hans sted og forstå, hvordan han har det. Det må ikke være sjovt, siger Danmarks assistenttræner.

Danmark spiller mod Frankrig lørdag den 26. november. Du kan se kampen på TV 2 eller følge opgøret i DR Lyd, VM på P4 eller her på dr.dk i vores liveblog.

Hvis du vil vide til mere om Danmarks kamp mod Tunesien, og hvad der nu venter landsholdet, kan du lytte til det seneste afsnit af Fodboldlisten, som dækker VM intenst.