Seneste sport

DBU er både skuffede og vrede over Fifa: 'Har aldrig oplevet noget lignende'

(Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)

Dansk Boldspil Union er ikke tilfreds med den måde, som det internationale fodboldforbund, Fifa, har ageret i sagen om det omdiskuterede anførerbind med regnbuefarver.

Det fortalte DBU’s formand Jesper Møller på et pressemøde onsdag.

- Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Jeg er skuffet og vred.

- Det er fuldstændig uacceptabelt, hvad vi oplever. En ting er, hvad vi skal opleve på pressemøder. Men at bringe vores spillere i en situation så kort tid før en vigtig åbningskamp, hvor man ikke kan bruge et anførerbind, vi havde forventet at bruge, er uacceptabelt og dybt kritisabelt.

DBU havde planer om at bruge anførerbindet under VM, indtil Fifa varslede, at det ville få sportslige konsekvenser, hvis landsholdets anfører brugte anførerbindet.

Seneste sport

 1. 'Forvent et blodbad': Tyson Fury lover bokseshow mod landsmand i aften

  Lørdag aften mødes den britiske verdensmester i sværvægtsboksning Tyson Fury med landsmanden Derek Chisora i London.

  Og det kommer til at blive vildt, når de to boksere for tredje gang i karrieren støder sammen i en boksering.

  Det sagde Tyson Fury ved fredagens indvejning.

  - I morgen aften skal vi kæmpe igen, og vi kommer til at levere en fuldstændig fantastisk kamp, sagde Fury ved indvejningen fredag.

  - Blodbad. Forvent et blodbad i morgen. Det stikker af.

  Lørdagens sværværgskamp skal bokses foran 60.000 mennesker på Tottenham Hotspur Stadium.

  Inden kampen er Tyson Fury ubesejret, mens Derek Chisora har tabt fre af de seneste fire kampe.

 2. Regnskabet er gjort op: Her er ottendedelsfinalisterne ved VM

  Selvom Argentina og Lionel Messi tabte til Saudi-Arabien, klarede de sig problemfrit videre fra gruppen. (Foto: © KIRILL Kudryavtsev, Ritzau Scanpix)

  For Danmark er VM forbi.

  For fodboldfans er følelsen formentlig, at det først lige er begyndt, og et overstået gruppespil bliver allerede i weekenden erstattet af ottendedelsfinalerne.

  De første 48 kampe har budt på 114 mål, og særligt de seneste dage har givet drama med overtidsscoringer, bristede drømme og vild eufori.

  Selvom Danmark ikke er blandt de 16 nationer, der har klaret sig videre fra gruppespillet, er der stadig masser af se frem til, og det begynder allerede lørdag.

  Her får du overblikket over ottendedelsfinalerne:

  Holland - USA, lørdag klokken 16 (TV2).

  Argentina - Australien, lørdag klokken 20 (DRTV og DR1).

  Frankrig - Polen, søndag klokken 16 (DRTV og DR1).

  England - Senegal, søndag klokken 20 (TV2).

  Japan - Kroatien, mandag klokken 16 (TV2).

  Brasilien - Sydkorea, mandag klokken 20 (DRTV og DR1).

  Marokko - Spanien, tirsdag klokken 16 (DRTV og DR1).

  Portugal - Schweiz, tirsdag klokken 20 (TV2).

  I DR Lyd kan du høre alle kampe, mens du på DRTV kan finde højdepunkter fra samtlige VM-opgør i Målshow.

 3. Bryderen Turpal Bisultanov består prøve i jagten på OL

  Med medaljer ved både EM og VM har Turpal Bisultanov haft karrierens bedste sæson i år. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

  Bryderen Turpal Bisultanov har i løbet af året både vundet EM-guld og VM-sølv i vægtklassen 87 kilo, der er på det olympiske program.

  Han har i sin professionelle karriere stillet op under dansk flag, men uden et dansk pas har det ikke været muligt for ham at stille op for Danmark ved et OL.

  Det har nu ændret sig for den tjetjenskfødte bryder. Han er et stort skridt tættere på legene i Paris i 2024, efter at han har bestået indfødsretsprøven i slutningen af november.

  Det skriver Bisultanov i et opslag på Facebook.

  - Jeg har endelig bestået min danske indfødsretsprøve, som jeg har døjet med i rigtig, rigtig lang tid, skriver han.

  - Nu starter en ny proces på mandag, når vi skal søge om det danske statsborgerskab, men nu skal jeg bruge weekenden på at slappe af og nyde det, fordi det har fyldt enormt meget for mig.

  Indenfor 14 dage vil der blive sendt en formel ansøgning om dansk statsborgerskab.

 4. Corona aflyser det kinesiske Formel 1-grandprix i 2023

  Formel 1-grandprixet i Kina i 2023 er aflyst på grund af coronasituationen i landet. Det oplyser Formel 1 på sin hjemmeside.

  - Det kinesiske Grand Prix i 2023 vil ikke finde sted på grund af de nuværende problemer, som er forårsaget af coronapandemien, skriver Formel 1.

  Formel 1 arbejder på at finde en alternativ løsning, så den nu ledige dato i april, kan udfyldes på anden vis.

  Senest, der blev kørt et Formel 1-løb i Kina, var i 2019. Det var før, coronapandemien brød ud.

  Coronasmitten er stigende flere steder i Kina. I et land med 1,4 milliarder indbyggere, hvor folk lever tæt, kan øget smitte hurtigt føre til fyldte hospitaler.

  I øjeblikket er der demonstrationer i Kina, fordi mange er utilfredse med de hårde coronarestriktioner i landet.

  /Ritzau/

 5. Dansker lander cheftrænerjob i Anderlecht

  Danske Brian Riemer er ny cheftræner i den belgiske fodboldklub Anderlecht. Det oplyser Brentford, der hidtil har haft Riemer ansat som assistent, på Twitter.

  Anderlecht, der har Jesper Fredberg som sportsdirektør, bekræfter også nyheden på sin hjemmeside.

  Hos Brentford var Brian Riemer assistent under cheftræner Thomas Frank, der er ked af at miste sin højrehånd.

  - Jeg er samtidig meget glad på hans vegne over, at han har fået en velfortjent mulighed for at blive cheftræner i en topklub med en fantastisk historie i Belgien og hele Europa.

  - Ambitionen om at blive cheftræner er vokset hos Brian i de seneste år, men han var ekstremt glad i Brentford og at være en del af et spændende projekt her, siger Thomas Frank til Brentfords hjemmeside.

  /ritzau/

 6. Dansk golfstjerne blander sig i toppen Down Under

  Nicolai Højgaard falder en enkelt plads tilbage efter anden runde i Australien, men fastholder plads i top-5. (Foto: © Phil noble, Ritzau Scanpix)

  Den danske golfspiller Nicolai Højgaard formåede at fastholde sin plads i toppen efter anden runde af DP World Tour-turneringen Australian Open i Australien.

  Han gennemførte fredagens 18 huller i ét slag under banens par.

  Den 21-årige dansker leverede fire birdies, en enkelt bogey samt en double-bogey undervejs.

  Australieren David Micheluzzi fører turneringen i otte slag under par efter ikke mindst en sublim første runde med otte birdies og en bogey.

  26-årige Micheluzzis blot 63 slag i første runde torsdag var en tangering af banerekorden, som deles med Geoff Ogilvy (2011) og Ryan Ruffels (2014).

  Efter fredagens anden runde falder Nicolai Højgaard en enkelt plads tilbage fra en delt fjerdeplads til en delt femteplads.

  Højgaard deler femtepladsen med de to australiere Deyen Lawson og Adam Scott, franskmanden Pineau Pierre og kineseren Wenyi Ding. De ligger alle i fire slag under par.

  /ritzau/

 7. Aalborg lider nyt CL-nederlag trods stor fight

  Aalborg var langt bagefter i torsdagens Champions League-kamp mod Nantes, men skabte alligevel spænding mod slutningen.

  Det franske hjemmehold, som havde været foran med otte mål i flere perioder af kampen, formåede dog i sidste ende at afværge det nordjyske comeback.

  Nantes sejrede 35-28 og trækker nu fra Aalborg i den ene af to grupper. Mens Aalborg på fjerdepladsen har 7 point, ligger Nantes en tak højere oppe med 12 af slagsen.

  De to bedste hold fra gruppen går direkte videre til kvartfinalen, mens fire hold derunder skal gennem en playoffrunde for at nå så langt.

  Efter otte spillerunder indtager Barcelona og Lomza Kielce de to øverste pladser.

  /ritzau/

 8. Viborg HK ødelægger Ikasts perfekte sæsonstart

  Ikast Håndbolds perfekte sæsonstart er en saga blot.

  Ude mod Viborg HK og særligt målvogter Anna Kristensen mødte Ikast torsdag sine overkvinder og tabte 25-30 i kvindernes håndboldliga.

  Omvendt var sejren den mest iøjnefaldende i sæsonen for Viborg, der er i gang med at finde sig selv efter at have sagt farvel til nøglespillerne Kristina Jørgensen og Line Haugsted.

  Allerede ved pausen var Viborg foran, og medvinden var kun stærkere i anden halvleg frem mod den endelige sejr på fem mål.

  Ikast Håndbold ligger stadig i toppen af ligaen med 12 point, mens Viborg med 10 point er på ligaens sjetteplads.

  /ritzau/

 9. Sportspsykolog: 'Naivt at tro, at l virakken ikke har påvirket danske spillere'

  Det er nærmest utænkeligt, at spillerne har været upåvirkede af al den virak, der har omgærdet VM-slutrunden og landsholdet, der onsdag røg ud med et brag.

  Sådan skriver Ritzau, der har talt med sportspsykologisk konsulent hos Team Danmark, Kristoffer Henriksen.

  - De er mennesker - ikke maskiner, siger Kristoffer Henriksen.

  Han bakkes op af Martin Langagergaard, der er præstationspsykologisk konsulent i fodboldklubben AaB og hos det norske fodboldlandshold.

  - Jeg kan ikke forestille mig, at der har været telefonforbud i lejren, så påvirkningen har været massiv. Spillerne har haft fuld adgang til alt. Det sluger noget opmærksomhed, og den opmærksomhed går fra noget andet, siger Martin Langagergaard.

  Ingen af de to eksperter vil vurdere, om den modløse præstation mod Australien i går var et eksempel på, at landsholdet har været påvirket af virakken.

 10. Mexicos landstræner stopper efter skuffende VM-exit

  Mexicos fodboldlandstræner, Gerardo "Tata" Martino, siger, at hans kontrakt udløb, da det mexicanske landshold blev sendt ud af slutrunden i går.

  Mexico gjorde ganske vist en hæderlig indsats i sidste kamp for at gå videre fra gruppespillet, men på trods af en sejr på 2-1, et stort spilovertag og et drømmemål mod Saudi-Arabien er slutrunden slut for det mellemamerikanske land.

  - Jeg er den første, som er ansvarlig for denne frygtelige skuffelse og den frustration, som vi står med. Som den person, der er ved roret, gør det mig trist, og jeg tager fuldt ud ansvaret på mig for denne fiasko, siger Gerardo "Tata" Martino.

  Det er første gang siden 1978, at det ikke er lykkedes Mexico at gå videre fra gruppespillet i VM - hvis man ser bort fra 1990, hvor holdet var udelukket fra VM.

  /Ritzau

 11. Tour de France dropper ikonisk afslutning i Paris

  I sommer stod Jonas Vingegaard øverst på podiet på berømte allé i Paris. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)

  I 2024 kommer Tour de France ikke til at slutte i Paris, som ellers har været traditionen.

  Det oplyses på den officielle Tour de France Twitter-profil.

  - Efter 110 udgaver, der er afsluttet i nærheden af eller i Paris, slutter Tour de France for første gang langt fra Paris i 2024 med en målstreg i Nice 21. juli, skriver Tour de France på Twitter.

  Den berømte allé Champs-Élysées i Paris har vanligt været lokation for den afsluttende 21. etape, men i 2024 bliver det i stedet den sydfranske by Nice, der lægger veje til afslutningen på verdens største cykelløb.

  Tour-arrangørerne skriver i en pressemeddelelse, at beslutningen om at flytte sidste etape skyldes OL, som løber af stablen i Paris få dage efter Tourens afslutning i 2024.

  I stedet vil løbet blive afsluttet med en enkeltstart i Nice.

  (© Udklip fra Twitter)
 12. Hjulmand om manglende på lederskab på landsholdet: 'Spillet passede ikke'

  Danmarks landstræner, Kasper Hjulmand, mener, at den store vilje til at lykkes i stedet spændte ben for de danske spillere. (Foto: © Wolfgang Rattay, Ritzau Scanpix)

  I aftes tabte Danmark 0-1 til Australien og er dermed ude af VM i fodbold.

  På et pressemøde tidligere i dag fortalte landstræner Kasper Hjulmand, at der manglede en gnist, og at spillernes lederegenskaber ikke kom til udtryk i det skuffende opgør.

  Ledertyper som Christian Eriksen og Pierre-Emile Højbjerg præsterede ikke, som de tidligere har gjort for Danmark, lyder det fra landstræneren.

  - Hvis man tror, at viljen og energien ikke er til stede, så tager man helt fejl. Måske er den der for meget, så den låser. Spillet passede ikke. Spillerne ville det så meget, at man fryser og låser. Det er nogle af ingredienserne, men der er mange flere, siger Kasper Hjulmand til DR Sporten.

  Kasper Hjulmand er endnu ikke kommet frem til en konklusion på, hvad der konkret gik galt, men faktum er, at Danmark spillede "for dårligt.

 13. Nypensioneret cykelstjerne mister livet i ulykke

  Den italienske cykelrytter Davide Rebellin er død i en trafikulykke i en alder af 51 år. Det bekræfter det italienske cykelforbund, efter at adskillige medier havde skrevet det.

  Rebellin indstillede i oktober en meget lang professionel karriere, der indbragte flere klassikersejre.

  Ifølge italienske medier blev Rebellin under en træningstur på sin cykel nær Vicenza ramt af en lastbil.

  Politiet efterforsker fortsat omstændighederne omkring ulykken og arbejder på at identificere lastvognens fører, som kørte fra ulykkesstedet efter kollisionen.

  I sin storhedstid vandt han blandt andet Liège-Bastogne-Liège, Amstel Gold Race og Flèche Wallone.

  Karrieren led et knæk, da han i 2008 blev testet positiv for doping i forbindelse med OL i Beijing. Efter to års karantæne genoptog han karrieren, men kom aldrig til at køre på et World Tour-hold igen.

  De seneste to sæsoner har han været tilknyttet det italienske kontinentalhold Work Service Marchiol Vega og erklærede i januar, at 2022-sæsonen ville blive hans sidste.

  Hans sidste løb blev Gran Premio Bruno Beghelli 16. oktober.

  /ritzau/

 14. Fransk målmaskine nedlægger GOG for anden gang på en uge

  For anden gang på en uge måtte GOG's håndboldherrer gå fra banen med et nederlag efter et møde med Paris Saint-Germain i Champions League.

  Det franske storhold var i målhumør, og GOG formåede ikke at dæmme op for de stærke gæster, som onsdag aften tog hjem med en sejr på 40-35.

  De to nederlag i træk sætter GOG i en sværere position i gruppen, men der er stadig gode muligheder for en plads i knockoutkampene.

  Efter otte kampe har det fynske mandskab skrabet syv point sammen, mens PSG med danskerne Henrik Toft og Jannick Green på holdet er på førstepladsen med 14 point.

  /ritzau/

 15. Dansk Atletikforbund ansætter fyret orienteringschef som ny direktør

  Lars Lindstrøm er blevet ansat som ny direktør for Dansk Atletikforbund.

  Det oplyser forbundet på deres hjemmeside.

  Lars Lindstrøm har tidligere været ansat i Dansk Orienterings-Forbund, hvor han blev fyret i december 2019.

  Det skete efter en række anonyme anklager, der blandt andet gik på manipulerende adfærd, bagtalelse af løbere, omtale af såvel egne som andres private forhold og uacceptable udtalelser relateret til spiseforstyrrelser.

  Noget, der senere fik Lars Lindstrøm til at stævne Dansk Orienterings-Forbund for usaglig fyring og ærekrænkelser.

 16. Nikolaj Jacobsen har udtaget bruttotruppen til VM i håndbold

  Den danske landstræner for herrehåndboldlandsholdet, Nikolaj Jacobsen, har udtaget en bruttotrup på 35 spillere til januars VM-slutrunde, der spilles i Polen og Sverige.

  Det forventes, at truppen skæres ned til 18 spillere i midten af december.

  Slutrunden begynder den 11. januar. Danmark er i gruppe med Belgien, Tunesien og Bahrain.

 17. Oliver Bjorkstrand scorer i vanvittig ishockeykamp med 17 mål

  17 mål i en enkelt kamp.

  Så mange gange røg pucken i netmaskerne, og danske Oliver Bjorkstrand stod for et af målene for Seattle Kraken, som vandt NHL-kampen over Los Angeles Kings efter overtid.

  Den ordinære spilletid endte 8-8, og to minutter inde i overtiden scorede André Burakovsky det afgørende mål for Seattle Kraken.

  Oliver Bjorkstrand scorede til 7-5 i anden periode, da han opsnappede en puck på modstandernes banehalvdel og straks udnyttede gaveboden med en flot afslutning.

  /ritzau/

 18. Her er alle de nominerede til Årets Sportsnavn

  Team Danmark og Danmarks Idrætsforbund har nu sat navn på alle de 15 nominerede til titlen som Årets Sportsnavn i Danmark, der uddeles ved Sport 2022 den 7. januar 2023 i Herning.

  DIF og Team Danmark har valgt at afsløre navnene løbende.

  Onsdag blev listen fuldendt med de sidste fem navne.

  De nominerede er derfor;

  • Badmintonspiller Viktor Axelsen

  • Paradressurrytteren Katrine Kristensen

  • Golfspilleren Nanna Koerstz Madsen

  • Speedwaykøreren Leon Madsen

  • Cykelrytteren Jonas Vingegaard

  • Tennisspilleren Holger Rune

  • Cykelrytteren Mads Pedersen

  • Paradressurrytteren Tobias Thorning

  • Dressurlandsholdet

  • Skytten Rikke Mæng

  • Kvindelandsholdet i håndbold

  • Kvindelandsholdet i curling

  • Bryderen Turpal Bisultanov

  • Banecykelrytteren Julie Leth

  • Sejleren Anne-Marie Rindom

 19. Syv landshold har nu spillet sig videre til VM's ottendedelsfinaler

  England, Holland, Senegal, USA, Frankrig, Brasilien og Portugal er indtil videre sikret avancement ved VM. (Foto: © Ina Fassbender, AFP or licensors)

  England, Holland, Senegal, USA, Frankrig, Brasilien og Portugal har formået det, som Danmarks fodboldlandshold håber på onsdag eftermiddag mod Australien.

  At spille sig videre til ottendedelsfinalerne ved VM i Qatar.

  De syv mandskaber er de første af i alt 16, som skal kæmpe om at vinde verdensmesterskaberne.

  Herunder kan du se, hvilke ottendedelsfinaler allerede er fastlagt.

  • Holland-USA (lørdag).

  • Senegal-England (søndag).

  Hvorvidt Danmark kan tilslutte sig det gode selskab bliver afgjort onsdag klokken 16.

  Du kan se kampen mod Australien på DR 1 og DR TV med optakt fra klokken 14. Ellers kan du også høre kampen i DR LYD eller 'VM på P4' fra klokken 15 samt følge med på dr.dk.

 20. Herning skøjter tilbage på førstepladsen i den danske ishockeyliga

  Herning Blue Fox er tilbage på førstepladsen i landets bedste ishockeyliga efter en 4-1-sejr mod Odense Bulldogs.

  Herning havde smidt duksepladsen efter nederlag til rivalen Sønderjyske både fredag og lørdag, men tirsdag slog midtjyderne tilbage.

  Sønderjyske tabte tidligere 3-6 ude mod det formsvage bundhold Rungsted Seier Capital, og det udnyttede Herning prompte.

  Herning topper Metal Ligaen med 51 point efter 23 kampe. Sønderjyske er toer med 49 point efter 24 kampe, hvorefter der er et hul ned til Aalborg Pirates og Odense med hver 42 point.

  /ritzau/

 21. København Håndbold taber trods stort comeback

  Det var to vidt forskellige halvlege, da København Håndbold tirsdag tog imod Silkeborg-Voel KFUM i kvindernes liga.

  I første halvleg så det ud til, at København skulle blive kørt midtover af gæsterne, som scorede 22 mål mod hjemmeholdets 15 scoringer. Men Silkeborg-Voel mistede momentum efter pausen, og så blev det spændende.

  Københavnerne var på et tidspunkt blot to mål fra Silkeborg-Voel, men de undertippede gæster fra det midtjyske fandt noget brændstof i reservetanken i slutfasen og vandt 36-30.

  Det betyder, at Silkeborg-Voel kravler op på ni point efter ti kampe. Klubben er dermed på sjettepladsen, mens København er på fjerdepladsen med 12 point.

  Københavnerne har to point op til Team Esbjerg, der tirsdag slog Aarhus United med 32-23.

  /ritzau/

 22. Superstjernen Neymar går også glip af Brasiliens sidste gruppekamp

  Neymar kommer tidligst i kamp for Brasilien i ottendedelsfinalen, hvis han kommer sig over sin ankelskade. (Foto: © TOLGA BOZOGLU, Ritzau Scanpix)

  Neymar kommer heller ikke på banen mod Cameroun.

  Den brasilianske dribler var ude i sejren på 1-0 over Schweiz på grund af en ankelskade, men nu går han også glip af den sidste gruppekamp på grund af feber. Det skriver Ritzau.

  Oplysningen stammer fra Det Brasilianske Fodboldforbunds hjemmeside, hvor holdlæge Rodrigo Lasmar sætter ord på situationen.

  - Neymar har haft feber, hvilket er under kontrol nu, og det påvirker ikke processen med at komme over ankelskaden, siger han.

  Brasilien må også se bort fra spillerne Danilo og Alex Sandro, som er skadet.

  Sydamerikanerne kan dog snildt undvære de tre spillere, da holdet allerede før sidste gruppekamp er kvalificeret til ottendedelsfinalerne.

 23. Fodboldklubben AaB indleder realitetsforhandlinger med mulig investor

  En investor kan være på vej ind i fodboldklubben AaB.

  Det oplyser den nordjyske klub på sin hjemmeside, hvor det også fremgår, at der er tale om en 'europæisk investor'.

  Klubben fortæller derudover, at der er enighed om, at navn og logo skal bevares, såfremt der findes en aftale mellem parterne.

  Samtidig er det tanken, at de nuværende aktionærer fortsat skal være en del af klubben, lyder det videre.

 24. Qatars VM-komité trækker i land med udmelding om døde migrantarbejdere

  Men nu trækker Qatars VM-komité i land med den udmelding.

  Kun tre personer har mistet livet i forbindelse med arbejdet, skriver en talsperson for VM-komitéen til DR Sporten.

  De 414 døde - et tal Hassan Al-Thawadi ikke selv nævner - indbefatter alle arbejdsrelaterede dødsfald i landet fra 2014 til 2020, lyder meldingen fra talspersonen.

  Hassan Al-Thawadis udmelding kom dog ikke efter et spørgsmål vedrørende arbejdsrelaterede dødsfald i hele landet - men derimod, hvor mange migrantarbejder har mistet livet i forbindelse med byggerierne op mod VM.

 25. Stjernespiller forlader Nykøbing-Falster omgående

  Nykøbing F. Håndboldklub har med øjeblikkelig virkning solgt den hollandske stjernespiller Estavana Polman til den rumænske klub Rapid Bucaresti.

  Det oplyser NFH i en pressemeddelelse.

  Dermed fik Polman kun få måneder hos NFH, der hentede Polman i Team Esbjerg, efter at hun var raget uklar med klubben og cheftræner Jesper Jensen.

  - Det var stort, at NFH kunne hente en verdensstjerne til Lolland Falster. Når man henter en så stor spiller som Estavana, er der forskellige aftaler i kontrakten.

  - Derfor har vi har takket ja tak til et købstilbud på Estavana fra en Champions League-klub, og hun stopper derfor øjeblikkeligt i NFH, siger klubbens formand, John Brædder.

  /ritzau/

 26. Heroic er nyt hold på toppen af verdensranglisten

  Counter Strike-holdet Heroic scorede ikke blot stor ære og et beløb svarende til 1,4 millioner kroner, da sejren i Blasts efterårsfinale blev sikret søndag aften.

  Triumfen betød nemlig også, at Heroic generobrede førstepladsen på verdensranglisten.

  Da listen blev opdateret mandag, avancerede Heroic fra anden- til førstepladsen.

  Heroic har tidligere haft fire uger som verdens nummer et, men man skal tilbage til slutningen af 2020 for at finde holdet øverst på listen.

  /ritzau/

 27. VM-chef indrømmer dødsfald: Hundredvis har mistet livet under stadionbyggerier

  Chefen for Qatars VM-komité, Hassan al-Thawadi, har aldrig for alvor fortalt, hvor mange migrantarbejdere, der er døde under stadionbyggerierne til verdensmesterskabet.

  Indtil nu.

  I et interview med britiske talkshow-vært Piers Morgan fortæller Hassan Al-Thawadi nemlig nu, at mellem 400 og 500 migrantarbejdere har mistet livet.

  - Beregningerne er mellem 400 og 500 døde. Det præcise antal er noget, der diskuteres. Et dødsfald er et for meget. Så enkelt er det, siger al-Thawadi.

  I interviewet fortæller han dog også, at forholdene for migrantarbejdere i landet er blevet bedre, men at der fortsat er nødt til at ske forbedringer i Qatar.

  - Sikkerheden på stadionerne er blevet forbedret, og flere fagforeninger er opstået. Der skulle foretages forbedringer. Det vidste vi, før vi søgte om VM, siger al-Thawadi.

  - Forbedringerne er ikke på grund af VM, men noget vi skulle gøre på grund af vores værdier. VM blev bare en katalysator, der fremskyndede processen.

  Menneskerettighedsorganisationers tal for døde ikke-qatarer er nogle lidt andre end dem, Hassan al-Thawadi beretter om.

  Organisationen Human Rights Watch rapporterer nemlig, at 15.021 fra andre lande er døde i Qatar mellem 2010 og 2019.

  Hvor mange af dem, der kan sættes i forbindelse til stadionbyggerier eller VM generelt, er dog ikke oplyst.

 28. Verdens hurtigste mand uden VM- og OL-guld stopper karrieren

  97 gange i karrieren løb Asafa Powell 100 meter på mindre end ti sekunder. (Foto: © Lucy Nicholson, Scanpix Denmark)

  Supersprinteren Asafa Powell stopper karrieren i en alder af 40 år.

  Det skriver han selv på Twitter, hvor han samtidig takker alle de folk, der har heppet på ham gennem årene.

  Den jamaicanske sprinter er tidligere verdensrekordholder i 100 meter løb, mens han samtidig kan prale af at være den mand i verden, der har løbet hurtigst på samme distance uden nogensinde at have vundet OL- eller VM-guld i disciplinen.

  OL-guld vandt Powell til gengæld, da han i 2016 var en del af Jamaicas stafethold på 4x100 meter.

 29. Fernandes giver æren for Portugals åbningsmål til Ronaldo

  Hvem scorede egentlig åbningsmålet ved aftenens kamp mellem Portugal og Uruguay?

  Spørger man Cristiano Ronaldo, så er der ingen tvivl - det gjorde han.

  Midtbanemanden Bruno Fernandes sendte et indlæg ind i feltet, hvor Cristiano Ronaldo steg til vejrs for at dirigere bolden i nettet.

  Målet blev da også i første omgang tildelt Ronaldo, inden det kort efter blev rettet til Bruno Fernandes' på måltavlen.

  Men Fernandes sagde sent i aftes, at han ligeledes mente, at målet var Ronaldos.

  - Min umiddelbare følelse var, at Cristiano rørte bolden. Jeg afleverede den til ham, siger han ifølge nyhedsbureauet Reuters.

  Fernandes indkasserede titlen som kampens spiller i opgøret, men landstræner Fernando Santos fokuserer på holdindsatsen som afgørende for Portugals præstationer ved VM i år.

  Både Cristiano Ronaldo og Bruno Fernandes mente umiddelbart, at Ronaldo havde sidste berøring på Portugals åbningsmål mod Uruguay mandag aften. (Foto: © Kai Pfaffenbach, Ritzau Scanpix)
 30. Bestyrelsen i Juventus går af efter voldsomt underskud og elendige resultater

  Næstformand Pavel Nedved (yderst til venstre) og bestyrelsesformand Andrea Agnelli (nummer to fra venstre) træder sammen med bestyrelsen af. (Foto: © MASSIMO PINCA, Ritzau Scanpix)

  Efter en tid med dårlige sportslige resultater og et underskud på 1,9 milliarder kroner i sidste sæson har bestyrelsen i den italienske storklub Juventus taget en drastisk beslutning.

  Hele bestyrelsen går af. Det meddeler klubben på sin hjemmeside.

  Det omfatter også bestyrelsesformand Andrea Agnelli samt næstformand og klublegende Pavel Nedved.

  Det rekordstore underskud skulle have været drøftet på et aktionærmøde i sidste uge. Men mødet er blevet udskudt til sidst i december på grund af en efterforskning fra den italienske børskommission. Det er altså forud for det møde, at bestyrelsen nu lader tøjlerne gå videre.

  Andrea Agnelli har været bestyrelsesformand siden 2010.

  Maurizio Arrivabene, der er administrerende direktør og bestyrelsesmedlem, bliver hængende som midlertidig administrerende direktør i klubben.

  Juventus har ikke meddelt, om bestyrelsens afsked får betydning for Agnelli-familiens ejerskab af Torino-klubben.

 31. Baneløber invaderede VM-kamp med regnbueflag

  Baneløberen i Qatar. (Foto: © MOLLY DARLINGTON, Ritzau Scanpix)

  Da der var spillet cirka 50 minutter af VM-kampen mellem Portugal og Uruguay, løb en tilskuer på banen på Lusail Stadium i Qatar.

  Med sig havde han et regnbueflag, ligesom han på sin T-shirt sendte budskaber om respekt til iranske kvinder og om at redde Ukraine.

  Dommeren stoppede straks kampen og fik selv fat i regnbueflaget, som baneløberen tabte i farten.

  Ifølge det norske nyhedsbureau NTB blev baneløberen ledaget af højlydt jubel fra tribunerne.

  Regnbuens farver har været et heftigt diskuteret tema ved VM-slutrunden i Qatar. Farverne symboliserer støtte til LGBTQ+-personer. Homoseksualitet er ulovligt i Qatar.

  På ryggen af baneløberen stod der: "Respect for iranian women". På forsiden stod der: "Save Ukraine". Det fremgår af fotografier fra kampen.

  Baneløberen blev fanget og eskorteret ud af banen, så kampen kunne fortsætte.

  /ritzau/

 32. Traditionsklubben AB solgt til udenlandsk investorgruppe

  AB spiller altid i grønt på hjemmebane (arkivfoto). (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

  En af Danmarks mest vindende klubber er kommet på udenlandske hænder.

  Akademisk Boldklub - eller bare AB - er således blevet solgt til investorgruppen Five Castles Football Group LLC (FCFG). Det skriver klubben på sin hjemmeside mandag.

  Den tidligere hovedaktionær og bestyrelsesformand Torben Oldenborg forbliver næstformand og minoritetsaktionær.

  FCFG består primært af investorer baseret i USA og Storbritannien. Den er ledet af den tidligere New York Red Bulls-direktør Erik Stover.

  AB ligger aktuelt nummer tre i 2. division med blot ét point op til Esbjerg fB og Aarhus Fremad, der indtager de to pladser, som giver oprykning til 1. division.

  Den 133 år gamle klub var senest en del af det fineste selskab i 2004.

  Klubbens trofæskab er et af de mest proppede i Danmark. Ni mesterskaber er det blevet til gennem tiden. Det første kom i 1919 og det seneste i 1967.

  I 1999 vandt AB sin første og eneste pokaltitel. I 1999 og 2000 vandt klubben desuden bronzemedaljer i sin seneste storhedstid.

  /ritzau/

 33. Clara Tauson sejrer i Italien

  Arkivfoto. (Foto: © MORGAN SETTE, Ritzau Scanpix)

  Clara Tauson er draget til Italien i jagten på sit tidligere niveau, og mandag vandt den danske tennisspiller i første runde af ITF-turneringen i Selva Gardena.

  Det gjorde hun over italienske Diletta Cherubini, der er nummer 423 i verden. Tauson vandt med 6-4, 6-4. Hun er dermed klar til anden runde af turneringen, hvor hun er førsteseedet.

  Clara Tauson kæmper i øjeblikket for at nå det niveau, der sendte hende op som nummer 33 i verden.

  Der var hun placeret så sent som i februar, men tilbagevendende rygproblemer har sat hende tilbage flere gange, og hun er nu nede som nummer 130 i verden.

  /ritzau/

 34. Rusland vil overveje at forlade Uefa

  Hvis Rusland forlader Uefa, vil de i stedet være med i det asiatiske forbund. (Foto: © DIDOR SADULLOEV, Ritzau Scanpix)

  Ruslands Fodboldforbund overvejer at forlade Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) og tilslutte sig den asiatiske pendant.

  Det fortæller præsidenten for forbundet, Alexander Dyukov, til nyhedsbureauet Tass.

  - Vi vil overveje denne problemstilling på det næste bestyrelsesmøde.

  - Jeg er usikker på, om vi træffer en endelig beslutning, men situationen er nødt til at blive drøftet, siger Dyukov.

  Uefa suspenderede i februar Rusland på ubestemt tid, efter at landet invaderede Ukraine.

  Suspensionen betyder, at hverken Ruslands landshold eller russiske klubhold for tiden kan deltage i Uefas turneringer.

  - Uefa betragter os stadigvæk som et medlem af den europæiske familie, siger han.

  Det russiske forbund har endnu ikke forhørt sig om en mulig optagelse hos Det Asiatiske Fodboldforbund (AFC) i respekt for det nuværende medlemskab i Uefa.

  Siden udelukkelsen har Ruslands fodboldlandshold spillet venskabskampe mod Tadsjikistan, Usbekistan og Kirgisistan.

  /ritzau/

 35. Hurtigere afleveringer skal sende Danmark videre ved VM

  Kasper Hjulmand har ryggen mod muren inden sidste gruppekamp ved VM. (Foto: © Natalia Kolesnikova, Ritzau Scanpix)

  Der har ikke været mange overraskelser ved det australske hold her til VM, hvis man spørger den danske landstræner, Kasper Hjulmand.

  - Den analyse, vi lavede af Australien før VM, matcher det, vi har set fra dem til VM. De har en utrolig fightervilje, og man kan se, at de spiller med stor dedikation og store følelser, siger han.

  Og det er en god start for det danske hold, der er tvunget til at vinde, hvis de vil videre til ottendedelsfinalen.

  Det gør Danmark bedst ved at undgå for meget fysisk fight med de stærke australiere, lyder vurderingen. De skal i stedet spille hurtigt med masser af afleveringer, som er noget, man sjældent ser ved de australske spillere.

  - Det er meget vigtigt, at vi er os selv, så vi kan få brudt Australien ned. Der er stor forskel på de to holds måde at spille på, og vi synes, at vi har kvaliteten til at slå dem på vores måde.

  Opgøret mellem Danmark og Australien spilles på onsdag klokken 16 dansk tid.

Mere fra dr.dk