Den arbejdsløse verdensstjerne Cristiano Ronaldo spiller for en ny kontrakt ved VM

Torsdag tager Cristiano Ronaldo og Portugal hul på VM-turneringen mod Ghana.

For første gang i karrieren vælter Cristiano Ronaldo ikke i bejlere. (Foto: © Jose Sena Goulao, Ritzau Scanpix)

Ved VM i fodbold samles de bedste fodboldspillere i verden. Og når man er blandt verdens bedste, så har man som regel også en klub at spille i.

Men for en af de bedste spillere nogensinde Cristiano Ronaldo, som stadig også har et ganske pænt niveau, så er det ikke tilfældet.

Den 37-årige portugisiske stjerne er nemlig arbejdsløs, efter han tirsdag fik sin kontrakt i Manchester United ophævet.

Dermed er der pludselig mere end bare en VM-pokal i spil for Cristiano Ronaldo. Det mener den tidligere divisionstræner og nuværende ekspert for fodboldmediet Mediano, Rasmus Monnerup.

- Det har fyldt rigtig meget, men jeg tror også, at hans bagland har presset på for at få ophævet kontrakten inden hans første kamp ved VM. Derfor tror jeg også, at han er mere lettet nu og har en ny kontrakt at spille for, siger han.

Der var store smil på Cristiano Ronaldo (tv) til onsdagens træning. Her ved siden af hans nu tidligere klubkammerat Diogo Dalot. (Foto: © Patricia de melo Moreira, Ritzau Scanpix)

Sagen om Ronaldo og hans situation har været det helt store samtaleemne i fodboldverdenen før VM. I hvertfald hvis man kigger på fodboldsager, der har foregået uden for kridtstregerne.

Siden august har angriberen fået begrænset med spilletid i den engelske storklub, hvorfor han i et enkelt tilfælde har forladt en kamp før tid, da han sad på bænken.

Det har heller ikke været en hemmelighed, at portugiseren ikke har været tilfreds med sin træner i Manchester United, Erik Ten Hag. Men da Ronaldo udtalte sig om sin træner til tabloidavisen The Sun, stod det endeligt klart, at det var et spørgsmål om tid, før de to parter måtte gå hver til sit.

- Jeg har ikke respekt for ham, fordi han ikke har respekt for mig. Hvis du ikke har respekt for mig, kommer jeg aldrig til at have respekt for dig, siger portugiseren i interviewet.

Det ligner umiddelbart, at bruddet var bedst for alle. Men det kan måske få konsekvenser for det portugisiske landshold, der råder over Bruno Fernandes og Diogo Dalot, som også spiller i Manchester United.

- Det er ikke sikkert, at Ronaldos handlinger falder i god jord hos alle, da han jo har et par landsholdskammerater, som også er klubkammerater. Så jeg tænker, at der godt kan være lidt arbejde i den portugisiske lejr med at få slikket sårene, mener Rasmus Monnerup.

Da United-spillerne Cristiano Ronaldo Ronaldo og Bruno Fernandes mødte ind i lejren, udvekslede de to spillere et lettere akavet håndtryk. Nu er der fuldt fokus på VM, understreger sidstnævnte (Foto: © PETER POWELL)

- Det var godt, mens det varede

Det kunne umiddelbart se ud som om, at der var ugler i mosen på det portugisiske landshold.

Da Ronaldo og Bruno Fernandes mødte ind i lejren, udvekslede de to spillere et lettere akavet håndtryk. Sådan så det ud i et videoklip, der gik viralt. Ronaldo insisterede dog på, at der ikke var noget galt mellem de to stjernespillere.

Det samme har Bruno Fernandes udtalt til et pressemøde.

- Det var godt, mens det varede. Desværre tog han en anden beslutning for sin karriere, og det fortjener at blive respekteret, siger midtbanespilleren om sin landsmands tid i United.

Under pressemødet omtalte Fernandes også sin landsholdskollega gennem flere år som "Cris", der bedst kan betegnes som et kælenavn, mens han understreger, at der er fuldt fokus på at levere til VM.

- Cris talte ikke med mig om sin beslutning. Det er personligt, og det vedrører kun ham og hans familie. Det er underforstået, at alle har fokus på landsholdet og VM. Alle kender den værdi, som Cris har, og vi værdsætter alle det faktum, at vi repræsenterer vores land, fortæller Bruno Fernandes.

Det er slut med klubber fra den europæiske top

Om det fokus kan afspejle sig i Portugals kamp mod Ghana finder vi ud. Der er i hvert fald masser at spille for, når den 37-årige stjerneangribers fremtid kan afgøres af præstationerne i Qatar.

- Der sidder nok nogle klubber og holder øje med Ronaldo ved den her slutrunde. Lad os sige, at Portugal når rigtig langt, og han scorer fem-seks mål, så kan det godt være, at nogle klubber bliver fristet.

- Har han et godt VM, så vil jeg ikke afvise, at Bayern München kunne give ham halvandet års kontrakt. Det kunne han nok også selv være interesseret i, siger Rasmus Monnerup.

Portugiseren er dog ikke i den store målform. I Premier League har den 37-årige angriber scoret én gang, mens det er blevet til to kasser i Europa League.

Cristiano Ronaldo med Manchester United-manageren Erik Ten Hag. (Foto: © adrian dennis, Ritzau Scanpix)

Realistisk set har Medianos fodboldekspert dog andre klubber end Bayern München, der ligger mere til højrebenet for Ronaldo. Han nævner den engelske klub Wolverhampton, der har masser af portugisere i spillertruppen og på ledelsesgangen.

Et comeback til klubben Sporting CP, hvor portugiseren spillede i sine ungdomsår, kunne også komme på tale.

Flere eksperter nævner dog USA og klubber fra den bedste amerikanske række, Major League Soccer (MLS), som en mulig destination.

Der er hvert fald mulighed for at snakke med ejeren af en sådan klub i Qatar. David Beckham, der er ambassadør for VM-slutrunden i Qatar, ejer MLS-klubben Inter Miami og er til stede i ørkenstaten.

- USA er også et godt bud. Jeg tænker, at der godt kunne være en dialog med David Beckham allerede. Men det er klubber på det niveau, vi snakker om. Det er ikke længere Real Madrid og Juventus, der er på tale, siger Rasmus Monnerup.

Om Ronaldo viser niveauet ved VM får vi en forsmag på klokken 17.00, hvor kampen mod Ghana har kick-off. Den kan du følge live på DR.dk, i DR LYD.

Men kan du ikke nå at se kampen, men vil gerne se de eventuelle Ronaldo-mål, så samler vi alle mål og højdepunkter fra kampen i vores Målshow på DR TV. Der kan du også se mål og højdepunkter fra alle de andre kampe ved VM-slutrunden.