'Der sidder millioner i Danmark, der vil give hvad som helst for at være i vores position'

Det store forventningspres inden den afgørende VM-kamp skal de danske spillere håndtere, siger Kasper Schmeichel.

"Den der følelse af at drømme om at komme på landsholdet og have passionen for at udrette noget. Det er hele drivkraften, det er hele motivationen," siger Kasper Schmeichel. (Foto: © CHINE NOUVELLE/SIPA, Xinhua News Agency.All Rights Re)

- Der findes ikke noget større. Slutrunder er bare noget andet end klubfodbold. Det handler mere om ære.

Man er aldrig i tvivl om vægten bag ordene, når Kasper Schmeichel taler om de følelser, han bærer rundt på, når han spiller for Danmark.

Også selv om det under slutrunden i Qatar har knebet med at finde det rette tråd.

Han er et menneske, der tager det dybt personligt, når der bliver scoret mod ham. To gange måtte han fiske bolden ud af målet mod Frankrig, mod Tunesien var han årsagen til, at det aldrig blev nødvendigt.

I efteråret har den danske målmand set sig selv, for første gang i mange år, blive omtalt som en spiller, der ikke var, hvor han skulle være.

To gange blev Kasper Schmeichel passeret i kampen mod Frankrig. (Foto: © Franck FIfe, Ritzau Scanpix)

Skiftet fra engelske Leicester til franske Nice har ikke været uden bump, men efter to kampe i Qatar er der ikke længere tvivl om, hvilken forfatning, han er i.

- Jeg står godt både fysisk og mentalt, og jeg har glædet mig sindssygt til at stå mit andet VM.

- Jeg er rigtig glad for mit niveau. Jeg har holdt et stabilt niveau i lang tid, og jeg er glad for mine præstationer over en lang årrække, siger Kasper Schmeichel.

Handler om at drømme

I sin refleksgrønne målmandsdragt er han manden, der dirigerer trafikken fra bagerste punkt, og nu venter det, der kan vise sig at være den sidste VM-oplevelse for Kasper Schmeichel.

Han er kort inden VM's begyndelse fyldt 36 år, der står nogle unge gutter på spring, men den snak må blive en anden dag, for der eksisterer kun én ting i hovedet på den danske målmand.

At gøre dem, der ser med hjemmefra, stolte. Og motivationen til det har han ikke svært ved at mønstre, selv om han har prøvet det hele.

- Der er mange ting i dag i fodbold, som ikke omhandler de ting, man spillede fodbold for som barn. Det er altid det, jeg går tilbage til. Den der følelse af at drømme om at komme på landsholdet og have passionen for at udrette noget. Det er hele drivkraften, det er hele motivationen.

- Jeg vil altid være på vagt, for fodbold kan vende meget hurtigt. Kan vi holde vores niveau, og bevare det vi har uden for banen som nation, så kan vi nå langt, siger Kasper Schmeichel. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

- Når du ser videoer hjemmefra, når du ser folk sidde hjemme i stuerne og til de store arrangementer, når du ser børn rende rundt i danmarkstrøjer og ikke alle mulige klubtrøjer. Det er hele grunden, for vi var jo selv de børn.

- Jeg gik i hvert fald ikke og drømte om, at jeg skulle spille på et eller andet hold. Jeg drømte om, at jeg skulle spille på landsholdet. Og det med, at man kan se alle de folk derhjemme, det gør jo en stolt over, at man er nået hertil, siger Kasper Schmeichel.

Forventningerne forpligter

Onsdag klokken 16 dansk tid tripper han ind på Al Janoub Stadium med plads til 45.000. Så handler det om at trække vejret og udstråle ro til de holdkammerater, der ikke har prøvet den slags før.

Presset fra omgivelserne vil være enormt. En klokkeklar favoritværdighed til Danmark på papiret, men det skal det danske landshold kunne håndtere.

- Jeg er ikke typen, der begynder at sætte offentlige målsætninger, jeg er altid forsigtig. Vi har haft rigtig meget medvind på det seneste, og folk forventer meget. Det forventningspres er meget højt, men ingenting kommer nemt på det her niveau.

- Nu er vi her, og der sidder 4,5-5 millioner hjemme i Danmark, der vil give hvad som helst for at være i vores position, så det forpligter helt sikkert. Det er ikke noget, man tager for givet, siger Kasper Schmeichel.

Du kan se Danmarks opgør mod Australien direkte på DR1. Optakten begynder klokken 14, og kampen begynder klokken 16.

Du kan også følge med direkte i VM på P4, DR Lyd eller på dr.dk.