Derfor sad Simon Kjær ude mod Frankrig

Den danske anfører så hele kampen mod Frankrig fra bænken.

Simon Kjær siger, at han bliver klar til tirsdagens opgør. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)

Da landstræner Kasper Hjulmand satte brikkerne på taktikbrættet før opgøret mod Frankrig, var det uden Simon Kjærs navn blandt de 11 startende.

Den danske anfører måtte i stedet tage plads på bænken.

Og nu fortæller han selv, hvorfor han ikke var at finde på banen.

- Jeg har et lille problem i mit lår, der gør, at jeg ikke kunne spille hele kampen mod Frankrig, siger han og fortæller, at han trods den lille udfordring gerne var hoppet ud af joggingtøjet.

- Det var nok ikke oppe i mit hoved, jeg var klar til at gå på banen. Det var nok mere min vilje, der sagde, at jeg skulle på banen. Jeg har lige nogle ting, der skal styr på. Men det regner jeg også med, at der kommer, siger han.

Godt for låret med en fridag

Undervejs i nederlaget til Frankrig kom Simon Kjærs afløser, Victor Nelsson, ellers til skade, da han blev ramt af en vild, fransk støvle.

Derfor var Simon Kjær et øjeblik ved at blive skiftet ind, selvom det ikke havde været helt optimalt for hverken anføreren eller Danmark.

- Lad os sige det sådan, at det var nok meget godt for mit lår, at jeg ikke skulle ind og spille en halvleg, siger han.

Heldigvis for Danmark, kom Victor Nelsson op igen. Efter opgøret fortalte han til DR Sporten, at anklen havde det fint efter tacklingen.

Det interview kan du høre her.

Begge forsvarsspillere melder sig derfor helt klar til at spille tirsdagens kamp mod Australien.

Og Simon Kjær regner med at være i fuldt vigør.

- Jeg regner hundrede procent med, at jeg bliver klar. Det var også derfor, vi ikke tog nogle chancer mod Frankrig. Vi havde en god dialog omkring det, men omvendt er jeg også glad for, at der var en anden, der tog beslutningen for mig.

- For selvom jeg har spillet mange kampe og har prøvet mange ting, så bliver jeg aldrig særlig god til at sige: 'Jeg springer lige over i dag', lyder det fra den danske anfører.

Danmark møder Australien på onsdag den 30 november klokken 16.00. Du kan se kampen på DRTV, DR1 eller lytte med på DRLyd eller i din radio på P4.