DR Sporten sætter VM's Allstar-hold: Her er de 11 stjerner og en brilliant træner

Vores VM-kommentatorer har fundet deres VM-start-11'er.

Englands Ellen White - VM's køligste afslutter - har med sine seks træffere naturligvis fundet vej til Allstar-holdet. (Foto: JEAN-PAUL PELISSIER © Scanpix)

USA er verdensmestre i fodbold, men VM i fodbold vil også blive husket for andet end de amerikanske verdensmestres triumf.

Blandt andet har flere spillere for alvor gjort sig bemærket under slutrunden. Herunder giver vores kommentatorerArnela Muminovic og Henrik Liniger, et bud på deres allstar-holdet.

De er (efter store overvejelser og hårde forhandlinger) nået til enighed om dette hold.

Målmand: Sari van Veenendaal, Holland

Sari van Veenendaal er valgt som turneringens bedste målmand. (Foto: Lucy Nicholson © Scanpix)

En fantastisk målmand, som har leveret en turnering med sikkert spil og store redninger. Hollands defensiv er ikke altid lige sikker, men med van Veenendaal i målet, bliver der rettet op på de fleste defensive kiks.

Højre back: Lucy Bronze, England

Lucy Bronze har ved VM noteret sig for et af turneringens bedste mål. (Foto: Franck FIfe © Scanpix)

Lucy Bronze har ved VM understreget sin position som verdens bedste højre back. Stærk defensivt og med et kæmpemæssigt offensivt drive. Samspillet med Nikita Parris har været fornemt, og nå ja, så scorede hun også et af VM's bedste mål.

Centerforsvar: Nilla Fischer, Sverige

Nilla Fischer fra Sverige udgør den ene halvdel af turneringens Allstar-hold. (Foto: Franck FIfe © Scanpix)

Fornem turnering af den svenske forsvarsveteran, der har spillet med både overskud og rutine. Har vundet de fleste dueller, har været en sikker station i opspillet og en offensiv trussel ved svenske hjørnespark.

Centerforsvar: Dominique Bloodworth, Holland

Dominique Bloodworth jubler over sin scoring mod Cameroon tidligere i turneringen. (Foto: Phil noble © Scanpix)

Har løftet niveauet i den hollandske defensiv, hvor det gang på gang har været Bloodworth, der har reddet farlige situationer. Hun har været den sikre midterforsvarer, som Holland tidligere har manglet, og er en væsentlig årsag til, at Holland har nået finalen.

Venstre back: Crystal Dunn, USA

USA's Crystal Dunn har masser af fart i benene. (Foto: LIONEL BONAVENTURE © Scanpix)

Måske en af de nemmeste pladser at fordele på allstar-holdet. Den lynhurtige amerikaner har været i en klasse for sig blandt VM's venstre backs, selv om hun egentlig er offensiv midtbanespiller. Det er også i offensiven, hun er bedst, men redder oftest defensive småfejl med sin hurtighed.

Midtbane: Amandine Henry, Frankrig

Skuffelsen var tydelig hos Amandine Henry efter Frankrigs kvartfinalenederlag til USA. (Foto: Lucy Nicholson © Scanpix)

Værtsnationen røg ud i kvartfinalen, men holdets anfører nåede i den grad at sætte sit aftryk på VM-slutrunden. Spilstyrende og med masser af smittende gejst. En rigtig kaptajn på det franske skib, som hun selv styrede ind blandt verdens otte bedste hold med sit sejrsmål mod Brasilien i 1/8-finalen.

Midtbane: Julie Ertz, USA

Julie Ertz i aktion mod Frankrigs Elise Bussaglia. (Foto: Lucy Nicholson © Scanpix)

Julie Ertz nævnes sjældent blandt USA's allerstørste profiler, men det er hun. Et bindeled for holdet, har hele banen som sit arbejdsområde, erobrer bolde og kan også selv en hel masse med den lille runde. Uden Julie Ertz på banen er USA et langt nemmere hold at spille imod.

Midtbane: Caroline Seger, Sverige

Caroline Seger (tv) har markeret sig som en af turneringens bedste spillere, og i bronzekampen rundede hun landskamp nummer 200 for Sverige. (Foto: JEAN-PHILIPPE KSIAZEK © Scanpix)

Megarutineret og megagod ved VM. Taber aldrig en nærkamp og placerer sig næsten altid rigtigt. En gave for sine medspillere. Rundede landskamp nummer 200 i bronzekampen.

Angriber: Caroline Graham Hansen, Norge

Caroline Graham Hansen (10) leverede fire klassekampe, inden Norge måtte forlade turneringen. (Foto: Eric Gaillard © Scanpix)

En af VM's helt store enere. Spillede fire helt forrygende kampe, hvor ingen kunne tage bolden fra Graham, som spurtede og driblede fra de fleste. Da hun ikke kunne holde niveauet i kvartfinalen, røg Norge ud med et brag.

Angriber: Ellen White, England

Kun VAR forhindrede Ellen White i at blive noteret for mere end seks scoringer ved VM. (Foto: SEBASTIEN NOGIER © Scanpix)

VM's køligste afslutter. Ellen Whites træfsikkerhed sendte England i medaljekampene. Det er sjældent at se en angriber med så stor præcision, men det har White. Hun endte på seks mål, men det kunne være blevet til flere, hvis ikke hun havde været uheldig med et par VAR-domme.

Angriber: Rose Lavelle, USA

Rose Lavelle har fået sit helt store gennembrud under VM. (Foto: Philippe Desmazes © Scanpix)

Hele offensiven er hendes arbejdsområde, og hun arbejder stenhårdt for holdet, når modstanderen har bolden. Og med bolden ved sine fødder er hendes hastighed i særklasse. VM blev et kæmpe gennembrud for Lavelle, som er stjernen i den nye generation af USA-spillere, som efterhånden dominerer verdens bedste landshold.

Træner: Sarina Wiegman, Holland

Sarina Wiegman leverede et stort resultat med EM-guldet for to år siden. I år har hun gjort det igen. (Foto: Philippe Huguen © Scanpix)

I offentligheden fremstår hun ikke som den mest karismatiske træner, men i sit arbejde med holdet er hun strålende. Taktisk stærk og stædig og i stand til at få det maksimale ud af sit materiale. Holland har ikke VM's næstbedste trup, og Holland har ret beset ikke altid spillet til en finaleplads. Men hun har skabt resultaterne, præcis som ved EM for to år siden. Og det er jo det, der tæller i fodbold.

På bænken:

Christiane Endler, Chile (Målmand)

Sara Gama, Italien (Forsvarer)

Manuela Giugliano, Italien (Midtbane)

Sofia Jakobsson, Sverige (Midtbane)

Kosovare Asllani, Sverige (Midtbane)

Megan Rapinoe, USA (Angriber)

Alex Morgan, USA (Angriber)

VM-finalen mellem USA og Holland spilles søndag klokken 17 og kan ses direkte på DR3.

FacebookTwitter