Følelserne syder og bobler i Hjulmand efter VM-fiasko: 'Det er mit ansvar'

Nederlaget til Australien i den sidste VM-gruppekamp kostede Danmark en plads i ottendedelsfinalerne.

Kasper Hjulmand var skuffet efter Danmarks VM-exit. (Foto: © John Sibley, Ritzau Scanpix)

Det blev ikke lagt fingre imellem, da landstræner Kasper Hjulmand kort efter nederlaget til Australien skulle finde analyserne frem.

Skuffelsen var total, Danmark er ude af VM, og pilen pegede én vej - indad.

- Der er ikke nogen analyse af kampen. Jeg er skuffet og frustreret, og analyser må være senere. Lige nu bobler det af følelser, siger Kasper Hjulmand til DR.

- Det er mit ansvar 100 procent. Hvis tingene ramler, når man er til slutrunde, så er det mit ansvar, siger landstræneren.

Det var en utroligt skuffet landstræner, der gav interview lige efter Danmarks VM-exit:

Det gjorde især landstræneren ked af det, at han og holdet ikke kunne leve om til de mange danske fans' forventninger.

- Det brænder så meget i os, så vi kan kun beklage, at vi ikke fik det til at spille. Det er en frustration, siger Hjulmand.

'Det er en kæmpe fiasko'

Der var ikke så meget at rafle om, da danskerne gik ind til sidste VM-gruppekamp mod Australien. Hvis drømmen om en ottendelsfinale skulle holdes i live, krævede det en sejr.

Den formåede et skuffende dansk kollektiv aldrig at komme i nærheden af, og det gør særligt ondt her på bagkant, siger forsvarsspiller Joachim Andersen.

- Jeg synes igen i dag ikke, at vi spiller op til, hvad vi kan. Jeg synes ikke, vi skaber nok. Så scorer de et mål i anden halvleg. Jeg ved ikke lige, hvad jeg skal sige. Det er ikke godt nok, dét, vi har leveret. Det er fair nok, vi ryger ud, men det må aldrig ske, siger landsholdsspilleren.

Joachim Andersen med følelserne udenpå tøjet. Det gjorde nas, det VM-exit. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)

Andersen er ingenlunde tilfreds med at stå med et enkelt point og en sidsteplads i gruppen i hænderne efter tre VM-kampe.

- Vi er sådan et godt hold, og at vi ikke kan komme videre fra den her gruppe, det er en kæmpe fiasko.

Du kan høre hele interviewet med Joachim Andersen herunder:

Danmarks forsvarsstyrmand havde svært ved at diagnosticere, hvor det gik galt. Han ved dog godt, hvad han kommer til at huske VM 2022 for:

- Ikke så meget lige nu.

Da spillerne nåede ind i omklædningsrummet, sagde Kasper Hjulmand og Simon Kjær et par ord til truppen. Hvad, der blev talt om, ville Christian Eriksen ikke ud med.

- Hvad der bliver sagt er noget, vi holder for os selv, men der er stor skuffelse blandt os alle sammen, og det er noget, der kommer til at bide os. Men der er ikke andet for, end at vi må op på hesten igen, og så må vi tage den næste, siger Eriksen, der også satte ord på sin egen og holdets præstation.

- Jeg tror, vi meget gerne ville have lavet et bedre indtryk, personligt også. Selvfølgelig vil man gerne være afgørende og være med til at skabe så meget som mulig, men i sidste ende står vi her med ét point fra tre kampe og ikke rigtig har skabt det store, nogen af os.