Frankrig kroner ny målkonge: Giroud tager scoringsrekorden fra legendarisk landsmand

Olivier Giroud har indtaget tronen som den mest scorende spiller for det franske landshold.

Enevældige konger hævdede ofte, at deres magt stammede direkte fra gud. Her takker Frankrigs nye målkonge de højere magter efter sin rekordscoring. (Foto: © KIRILL Kudryavtsev, Ritzau Scanpix)

Kylian Mbappé endte med at løbe med overskrifterne, fordi han scorede to flotte mål i Frankrigs 3-1-sejr over Polen i VM's ottendedelsfinale, men før han indtog scenen, satte en ny fransk målkonge sig på tronen.

Olivier Giroud scorede til 1-0 og rundede dermed 52 landskampsmål. Det er én mere end Thierry Henry og ti mere end Antoine Griezmann, som er henholdsvis nummer to og tre på listen.

- Det er fantastisk. Det er en drengedrøm at gå forbi Henry, sagde Giroud ifølge VG efter kampen.

- Nu fokuserer jeg på at komme så langt som muligt med holdet. Vi har et fantastisk sammenhold, og vi trives sammen. Det ser man på banen.

Det franske fodboldforbund kroner en ny målkonge. (© @equipedefrance på Twitter)

Rekordmageren Giroud havde ellers slet ikke udsigt til at starte inde ved VM, da Ballon d'Or-vinderen Karim Benzema lignede Frankrigs førstevalg centralt i angrebet. Men en sen skade til sidstnævnte banede vejen for Giroud, der også scorede to gange i 4-1-sejren over Australien i første runde.

Det franske landsholds folk i kulissen havde formentlig set rekorden komme. De var i hvert fald hurtigt klar med et photoshoppet billede med teksten: Alene på sin trone.

I videoen herunder kan du se Frankrigs vej gennem VM-turneringen.

Også Girouds gamle holdkammerat og assistmager i Arsenal Mesut Özil var hurtig ved tasterne. "Flot mål. Hvem lærte dig det," skrev han ledsaget af en kort video, hvor det ser ud, som om han og Giroud hilser på hinanden på banen iført Arsenal-trøjer.

Flere brugere fremhæver i øvrigt samme tema: at Olivier Giroud skulle være undervurderet. Statistikmediet Squawka skriver ligefrem, at franskmanden er "den mest undervurderede spiller i verden.

En mand, der til gengæld ikke undervurderer Giroud, er DR's fodboldkommentator Andreas Kraul. Forud for Frankrigs kamp mod Danmark i gruppespillet sagde han således om ham:

- Giroud er en klasseangriber. Intet mindre. Det kan godt være, han er blevet 36 år, og han kan ikke det samme som Mbappé og Benzema. På den front er han nemmere at holde styr på for det danske forsvar, men han er bare så sindssygt målfarlig og god til at opsnuse chancerne i det straffesparksfelt.

Olivier Giroud formede et T efter sin scoring. Formodentlig som en hilsen til Thierry Henry. (Foto: © Ali haider, Ritzau Scanpix)

Spørgsmålet er så, hvor længe den nye rekord får lov til at stå. Som de var inde på i DR's VM-studie, kan en af Girouds holdkammerater meget vel blive ham, der overgår målkongen.

Kylian Mbappé er med sine to mål i dag på 33 scoringer i 63 landskampe. Han er desuden kun 23 år og er dermed 13 år yngre end Giroud.

Vil du have alt det bedste fra VM i fodbold direkte i din indbakke? Hver morgen klæder vores nyhedsbrev dig på til VM-dagen. Tilmeld dig på dr.dk/vmnyhedsbrev