Franskmændene frygter Danmark, men...

Frankrig har den nødvendige erfaring til at vinde over Danmark, mener den franske journalist Guillaume Truillet.

Didier Deschamps, Frankrigs landstræner, har stor respekt for danskerne inden lørdagens kamp. Han mener, at Danmark er et undervurderet mandskab. (Foto: © Franck FIfe, Ritzau Scanpix)

Det blev sagt ret tydeligt fra Frankrigs landstræner, Didier Deschamps, på pressemødet inden lørdagens VM-duel mod danskerne.

Belært af erfaring, svie, smerte og to nederlag i Nations League tidligere i år, ved han udmærket, at os rød-hvide skandinavere godt kan spille fodbold.

- Danmark er undervurderet i forhold til, hvor gode de er, sagde Deschamps.

Sød musik.

Respekt er dog ikke det samme som at måtte tage egne evner op til revision.

Efter 4-1 sejren over Australien i første VM-kamp, mens Danmark - en smule forkølet - tog til takke med 0-0 mod Tunesien, mener Guillaume Truillet, journalist hos beIN Sport France, i hvert fald, at franskmændene har grund til optimisme.

- Frankrig frygter Danmark, men de første kampe i gruppespillet viser, at Frankrig har den nødvendige erfaring til at vinde, siger Guillaume Truillet til DR Sporten.

Herunder kan du høre, hvad franske Guillaume Truillet, journalist hos beIN Sport France, tænker om lørdagens VM-brag mod Danmark:

Har det været et fokuspunkt, at Frankrig tabte to gange til Danmark i Nations League?

- Nej, det har det ærlig talt ikke. Som Christian Eriksen sagde på det danske pressemøde, er en VM-kamp noget helt andet, siger Guillaume Truillet.

- Frankrigs hold er også anderledes, så det bliver en anden kamp. Didier Deschamps har helt sikkert arbejdet med de to kampe, men heller ikke mere, fordi forholdene har ændret sig meget siden da. Frankrig er ikke særligt bekymrede for de to nederlag, siger den franske journalist.

Nå, nå.

Har du set DRTV-serien "De sidste svar før VM"? Hvis ikke, kan du følge linket herunder, hvor DR Sporten har besøgt Pierre-Emile Højbjerg, Joachim Andersen, Andreas Skov Olsen og Christian Nørgaard:

De sidste svar før VM

Stor kærlighed til det danske hold

De har da også noget at have det i, Frankrigs forsvarende verdensmestre. Selv uden stjernenavne som Karim Benzema, Paul Pogba og N'Golo Kanté virker de i spillehumør.

Der er dog, som Didier Deschamps understregede, grund til at knappe skjorten helt op og gå til opgaven med sund respekt. Den opfattelse deler journalist Julien Laurens, der arbejder for ESPN, BT Sport og RMC Sport.

- Danmark har virkelig gode spillere. Det er en stærk enhed, et stærkt kollektiv og de har også en god træner, siger franske Julien Laurens til DR Sporten.

Det vidste Frankrig allerede. De to svipsere i Nations League satte blot to streger under facit.

I 2018 var Kylian Mbappé 19 år og med til at vinde VM med Frankrig. Det siger vel det hele? Ved årets slutrunde åbnede angriberen selvfølgelig også ballet ved at komme på tavlen i 4-1-sejren over Australien. (Foto: © Issei kato, Ritzau Scanpix)

Det er let at misunde Julien Laurens og det franske folk. Altså, Kylian Mbappé. Hvem har ikke haft en lummer drøm om at snige angrebskometen uden om indfødsretsprøven og stikke ham et dansk pas? Hænderne i vejret.

Men faktisk har Laurens omvendt også et blød punkt for Hjulmands drenge.

- Jeg elsker det danske hold. Jeg er en kæmpe fan af Andreas Skov Olsen. Han er en fantastisk spiller og er stadigvæk så ung, at han kun bliver bedre og bedre, siger Julien Laurens, inden han pudser Mikkel Damsgaard af og sætter ham op på en piedestal ved siden af.

- What a player!

Det samme gælder Andreas Christensen, Joachim Andersen og Simon Kjær i forsvaret. Eriksen også, selvsagt.

- Danmark har et fantastisk hold, så det bliver en kamp på højt niveau, som bliver afgjort af de små ting, siger Julien Laurens, der samtidig - meget ufransk - stempler det som et "fifty-fifty-opgør".

- Jeg tror sagtens, at Danmark kan vinde kampen, men lige nu synes jeg, at det er helt lige.

Danmarks VM-kamp mod de franske verdensmestre begynder lørdag klokken 17.00. Du kan følge opgøret direkte på P4, i DR LYD og på dr.dk. Kampen vises på TV 2.