Glem Hegerberg, Guro Reiten er Norges kommende superstjerne

Norge er uden medaljer ved en VM-slutrunde siden guldet i 1995. 24-årige Guro Reiten kan være det stjernestøv, de norske kvinder mangler, for at nå medaljerne denne gang.

Guro Reiten jubler efter hendens scoring til 1-0 i Norges 3-0 sejr over Nigeria (Foto: CHRISTIAN HARTMANN © Scanpix)

Norge og Frankrig spillede sig sikkert til sejr og tre point i deres første runde kampe ved VM-slutrunden. Dermed er der de facto lagt op til gruppefinale, når de to nationer i aften krydser klinger i det franske.

Nordmændene er til dette VM uden deres helt store profil, Ballon d’Or- vinderen Ada Hegerberg, som ikke kan nå til enighed med det norske fodboldforbund om en række ting.

Derfor sætter de norske jenter deres lid til, at det nyeste skud på den norske fodboldstamme, Guro Reiten, kan sparke holdet tættere på 1/8-delsfinalen og de VM-medaljer, vores nordiske naboer længes så meget efter.

- Der er ikke nogen tvivl om, at Guro Reiten har alle de kvaliteter, som skal til, for at blive en stor stjerne – både spillemæssigt og mentalt, lyder det fra DR Sportens fodboldkommentator Arnela Muminovic

- På den måde minder hun egentligt ret meget om Ada Hegerberg. Men hun mangler at vise det på landsholdet. Det, håber nordmændene, sker ved dette VM.

Ikke siden VM-guldet i 1995 er det lykkedes de norske kvinder at hente metal hjem fra en VM-slutrunde.

Dengang hed den helt store norske stjerne Hege Riise, som også løb med titlen som turneringens bedste spiller.

Og Hege Riise har på mange måder tegnet norsk fodbold gennem de seneste mange år med både EM, VM og OL-guld, i øvrigt som en af kun tre kvindelige spillere gennem tiderne.

Fuglen forlader reden

Og så er vi ved at være tilbage ved Guro Reiten. For den 24-årige norske fodboldkomet har de seneste to sæsoner banket mål ind på samlebånd i den norske liga for klubben LSK Kvinner.

51 mål i 53 kampe er det blevet til, siden hun kom til klubben i 2017. Og det er næppe nogen tilfældighed. Træneren for LSK Kvinner er nemlig ingen ringere end Hege Riise.

Men efter to sæsoner i klubben, hvor Guro Reiten har været under Hege Riises vinger, skal det 24-årige stjerneskud efter VM-slutrunden til at væne sig til et andet sprog og en ny liga.

Efter flere succesfulde år i Norge er Guro Reiten den kommende sæson nemlig at finde i den engelske storklub Chelsea, som har fået øjnene op for den norske midtbanespillers kvaliteter.

Har allerede vist sig frem

Det unge stjernefrø har allerede vist glimt af sit høje niveau ved denne VM-slutrunde. I nordmændenes første kamp var Guro Reiten stærkt medvirkende til, at Norge slog Nigeria 3-0 i, hvad der ifølge Arnela Muminovic måske er hendes bedste landskamp til dato.

Midtbanespilleren scorede selv et enkelt mål, mens hun ligeledes lagde op til et mål. Og hun er en vigtig brik, hvis de norske kvinder skal nå langt ved slutrunden. Især nu, hvor Ada Hegerberg ikke er med for det norske landshold, vurderer Arnela Muninovic

- Der er ikke nogen tvivl om, at visionerne og det kreative i det norske spil skal komme fra Guro Reiten. Hun har et godt blik for sine medspillere, og så har hun en rigtig god venstre fod.

Norge møder i aften Frankrig. Du kan se opgøret på DR3 kl. 21.00. Du kan se alle kampe på DR3 og DRTV. VM varer til 7. juli.

Facebook
Twitter