Harder klar til at heppe på kæresten til VM-brag: 'Hun skal bare spille frit'

Pernille Harder er på plads for at støtte kæresten Magdalena Eriksson og Sverige ved aftenens VM-semifinale i Lyon.

Pernille Harder sammen med sin kæreste Magdalena Eriksson, efter Sverige slog Danmark i VM-kvalifikationen. (Foto: Henning Bagger © Henning Bagger)

Det er nærmest svært at finde nogen, der ser lige så svensk ud, som den danske landsholdsanfører, Pernille Harder.

Bevares, hun er pæredansk, en af verdens absolut bedste, kvindelige fodboldspillere, men i disse dage i Lyon er hun bare fan og kæreste.

Onsdag aften tager hun sin svenske landsholdstrøje på, sætter sig til rette på Stade de Lyon ved siden af svigerfar, med hjertet i halsen og nerverne på dansegulvet, når der fløjtes op for VM-slutrundens anden semifinale mellem Sverige og Holland.

Det hele er ude af hendes hænder, men Harders svenske kæreste, Magdalena Eriksson, kommer til at have sit at se til i det svenske forsvar, vurderer Pernille Harder.

Det hollandske mandskab anses da også for at have favoritværdigheden, men den præmis køber den måske mest prominente, danske fan i Lyon, ikke.

- Jeg synes, at kampen er meget 50-50. Sverige er stærke defensivt, de har en virkelig god organisation, som også har hjulpet dem til at nå frem til semifinalerne. Samtidig kan de skaber chancer mod alle hold.

- Holland er rigtig stærke offensivt, men de mangler måske lidt den defensive disciplin og organisation, som Sverige har, og det kan svenskerne godt udnytte, siger Pernille Harder.

Fodboldfeber i det franske

I snart en måned har Pernille Harder fulgt den svenske VM-lejr tæt. Først i ti dage, så fire dage hjemme i Danmark, og så ti dage på farten igen i det franske.

Man får set lidt af det hele, når man på den måde danner karavane, og danskeren har da også mærket, hvordan fodboldfeberen har godt fat i Frankrig.

- Jeg synes, at det er ret stille og roligt, når der ikke er kamp. Men på kampdage, så kan man virkelig mærke, at der er gang i den. USA mod Frankrig var helt vildt – der kunne man ikke gå i gaden uden, at der var storskærme og fans over det hele.

- Man kan også se på seertallene i de forskellige lande, at der virkelig er interesse, og at det er fedt at se kvindefodbold. Det er for fedt, at 11 millioner så semifinalen mellem USA og England – bare i England. Det hjælper også, at tv-produktionen virkelig er god, og at det er en VM-slutrunde, hvor folk samler sig om deres hold og støtter op, siger Pernille Harder.

Nyd det og spil frit

Pernille Harder har selv stået i en EM-semifinale og -finale før, så hun ved om nogen, hvad det vil sige at spille under det pres, som de to hold er under i aften. Og naturligvis kribler i kroppen, når man står på den forkerte side. Det bliver ikke meget større.

Magdalena Eriksson jubler efter Sveriges sejr over Canada i ottendedelsfinalen. (Foto: BENOIT TESSIER © Scanpix)

Det bedste råd, som den danske landsholdsanfører kan give til sin svenske kæreste på banen er dog mere nede på jorden. Den sværeste mentale forhindring, kvartfinalen, er passeret, så nu handler det om at spille frit og nyde det.

- Når man kommer til semifinalen, så er det lidt som om, at man kan puste ud. Det er kvartfinalen, som er den store forhindring. Det er specielt at nå så langt som til en semifinale, for lige meget hvad er man nærmest lykkedes på det punkt, så det handler om at give alt, hvad man overhovedet har, og så bare spille frit, siger Pernille Harder.

VM-semifinalen mellem Sverige og Holland spilles klokken 21.00 på Stade de Lyon i Frankrig. Kampen kan ses på DR3.

FacebookTwitter