Hjulmand om fravalg af brandvarm spiller: 'Fortjente at komme med'

Dagen inden afrejse til Qatar er alle mand fit for fight, fortæller Kasper Hjulmand.

Der er gode nyheder fra landstræner Kasper Hjulmand dagen inden afrejsen til VM i Qatar. (Foto: © Claus bech, Ritzau Scanpix)

Alle 26 mand, der er udtaget til at trække den rødhvide trøje over hovedet, binde snørebåndene og træde ind på græstæppet for at repræsentere Danmark ved verdensmesterskabet i fodbold, er fit for fight.

Sådan er meldingen fra landstræner Kasper Hjulmand dagen inden afrejse til værtsnationen Qatar.

- Alle er klar. Nu er vi samlet, og har holdt det første møde. Så vi er klar til at tage af sted, siger landstræneren på et pressemøde.

Enkelte af Danmarks spillere har dog mindre småskavanker, der skal tages hånd om, fortæller han.

Men det er intet alvorligt, og alle spillere har også bestået de fysiske tests forud for slutrunden.

- Der er et par stykker, som vi lige skal bruge de første dage på at få klar. Dem, vi har taget med, er klar til at spille, men der er nogle, som får en langsommere start, end andre.

- Der er nogle, som har spillet rigtig meget, for eksempel Pierre-Emil (Højbjerg red.), så dem holder vi lige lidt igen med, siger landstræneren.

Ud over midtbanedynamoen fra Tottenham døjer Mikkel Damsgaard også med en mindre skade, og han bliver derfor skånet en smule i starten, fortæller landstræneren.

Du kan høre Kasper Hjulmand give en status på de danske spillere i videoen herunder.

Landstræneren fortæller dog også, at skulle der opstå fysiske problemer hos en enkelt eller to af de danske spillere, er det ikke for sent at skifte ud i truppen.

- Der kan jo altid opstå noget, når der er 26 spillere, som går til den til træning. Men vi har mulighed for at skifte ud i truppen helt ind til 24 timer før den første kamp.

- Men det regner vi ikke med. De spillere, vi tager med, er klar til at spille.

Billing fortjente at være med

Søndag aften udtog Kasper Hjulmand de sidste fem spillere, der tirsdag sætter sig ombord på et fly mod Qatar.

Heriblandt var målmanden Frederik Rønnow samt markspillerne Alexander Bah, Yussuf Poulsen, Robert Skov og Christian Nørgaard.

Midtbanespilleren Philip Billing, der til dagligt tørner ud for engelske Bournemouth, var til gengæld ikke en del af de sidst udtagne.

Det til trods for at midtbanespilleren ad flere omgange har været med inde omkring landsholdet og også har spillet en flot efterårssæson, hvor han har fået publikum til at rejse sig fra deres sæder med flotte scoringer fire gange på 15 kampe.

Derfor fortjente han også en plads på flyet, fortæller Kasper Hjulmand.

- Det er jo forbandet, at der er spillere som har fortjent at være med, og det har Philip, men min opgave er at se, hvordan vi kan spille kampene bedste muligt, og jeg har valgt at tage de fem midtbanespillere med, som jeg mener, står foran ham i vores spil, siger han.

26-årige Philip Billing står noteret for tre A-landskampe for Danmark. (Foto: © Claus bech, Ritzau Scanpix)

For med tilvalg følger også fravalg, og landstræneren har derfor kigget andetstedshen, da de sidste fem navne skulle indkaldes søndag aften.

- Vi vil gerne have en kantspiller mere med i Robert Skov, fordi han kan spille i begge sider, så det er der relationelle, der gør det. Philip har gjort det godt, men de spillere, jeg har udtaget, mener jeg, er bedst for holdet, siger landstræneren.

Blandt de sidste fem udtagne var heller ikke angriberen Marcus Ingvartsen, der har scoret seks mål på 11 kampe for sin tyske klub Mainz i løbet af sæsonen.

Ingen dårlig statistik, men landstræneren er overbevist om, at de angribere, han har udtaget, er de rigtige for de danske VM-chancer.

- De angribere vi har udtaget, er dem, vi tror på kan klare sig bedst på det danske landshold. Vi har nogle dygtige spillere, som på hver sin måde har bokset lidt med tingene i det her efterår, men vi har bare set, at når vi er samlet, så spiller angriberne godt for landsholdet, siger Kasper Hjulmand.

VM i Qatar sparkes i gang om en uge, søndag den 20. november, når værtsnationen spiller mod Ecuador klokken 17.00. Danmark spiller første kamp tirsdag den 22. november klokken 14.00 mod Tunesien, og du kan følge med på DR1 og DRTV.