'Højtråbende på den forkerte måde': Eriksen imponeret over Højbjergs udvikling

Den største forskel er modenheden, siger Christian Eriksen om holdkammerat Pierre-Emile Højbjerg, der på få år er blevet en af Danmarks vigtigste spillere.

Pierre-Emile Højbjerg har spillet 61 A-landskampe og scoret fem mål for Danmark. (Foto: © Natalia Kolesnikova, Ritzau Scanpix)

Det er med fuldkornsbrød under armene, når Pierre-Emile Højbjerg tænder motoren og gnaver modstandere i knæhaserne.

Dyder, alle kan forstå, og som får pub-publikummet hjemme i England til at hæve deres pint.

What a lad!

En af de mest respekterede midtbanespillere i Premier League er Tottenham-danskeren efterhånden blevet, og på landsholdet tales der ligeledes varmt om 27-årige Pierre-Emile Højbjerg.

Teenagedebutant i 2014. Otte år senere monumental i Danmarks VM-trup, lader Christian Eriksen forstå. Udviklingen er til at få øje på.

- Da Pierre kom med på landsholdet, kom han med som en fremadbrusende spiller og var meget højtråbende på en måske lidt forkert måde. Med årene og med tiden er han blevet meget mere moden, siger Christian Eriksen, der i sin mere offensive rolle nyder godt af at have dørmand Højbjerg til at løbe og rydde op bag sig på banen.

Her sætter Christian Eriksen ord på Pierre-Emile Højbjergs udvikling som dansk landsholdsspiller:

- Han er blevet meget mere en holdspiller, end han var i starten, og det smitter af på resten af holdet. Den egenskab har han virkelig taget til sig, siger Eriksen.

- Den største forskel fra starten og til nu er hans modenhed.

Har du set DRTV-serien "De sidste svar før VM"? Hvis ikke, kan du følge linket herunder, hvor blandt andet Pierre-Emile Højbjerg fortæller om sine styrker som fodboldspiller:

De sidste svar før VM

Mere af det samme, Pierre

Det med at råbe højt, gøre sig bemærket, fik Pierre-Emile Højbjerg da også at føle under den nu tidligere landstræner Åge Hareide.

En norsk skuldertackling direkte ud i kulden, to år uden landskampe og et misset VM i 2018, fordi Hareide oplevede, at Højbjerg satte sig selv over holdet.

Det gav midtbanespilleren tid til at tænke sig om, og da han kom tilbage og kaprede den position, han siden har været umuligt at fravriste, virkede ydmygheden stor.

- Jeg vil gerne vise, at jeg kan være en del af det her i dag, i morgen og de næste 10-15 år. Jeg har drømme med landsholdet, og jeg vil gøre mit ypperste for igen at blive valgt, sagde Pierre-Emile Højberg dengang til DR Sporten.

En ung 18-årig knægt stod i 2014 klar til at debutere for Danmarks A-landshold. Hør, hvad en forholdsvis kølig Pierre-Emile Højbjerg tænkte om det i dette DR-interview fra arkiverne:

Vandet og åen. I dag er Højbjerg blandt landstræner Hjulmands første på holdkortet, når danskerne jagter VM-succes i Qatar.

Skaden til nu hjemsendte Thomas Delaney, legekammeraten på midtbanen, betyder også, at han godt kan smøre stemmen inden kampstart, indikerer Danmarks landstræner.

- Med Thomas har vi en meget vokal og ekstrovert spiller, som giver utrolig meget til andre i presspillet, hvor han råber de andre op. Der skal alle være opmærksomme på, at det skal man levere ekstra meget nu, siger Kasper Hjulmand.

- Og det kan godt være, at Pierre kommer til at fylde lidt mere på den front, men Pierre fylder altid meget hele tiden, så jeg tror ikke, at vi kan få ham til at skrue mere op for særlig meget. Han er altid på. Så jeg tror bare, at han skal blive ved med at gøre det, han altid har gjort, siger landstræneren med et smil.

Mere af det samme, Pierre. Gerne allerede lørdag mod Frankrig.

Danmarks næste VM-kamp spilles lørdag mod Frankrigs forsvarende verdensmestre. Der er kampstart klokken 17.00, og du kan følge opgøret direkte på P4, i DRLYD og på dr.dk. Kampen vises på TV2.